Cu o intarziere de patru ani: Podul peste Somes, din Rogna, va fi dat in folosinta in primavara

Magazin Salajean 29 februarie 2012 0

Cu o intarziere de patru ani: Podul peste Somes, din Rogna, va fi dat in folosinta in primavaraLa cinci ani de la demararea lucrarilor, administratia locala din comuna Ileanda va putea da in folosinta, in sfarsit, podul peste Somes catre localitatea Rogna, investitie care, de altfel, trebuia finalizata in 2008.

Numai ca lucrurile nu au mers in ritmul pe care il sperau autoritatile locale, lucrarile intampinand dificultati mari din cauza lipsei fondurilor care sa sustina proiectul. Mai exact, fondurile guvernamentale au intarziat luna de luna, intarzierile s-au transformat in ani, iar lucrarile la podul catre Rogna s-au derulat in ritm de melc, Primaria Ileanda neputand face platile catre SC 1 Invest Cluj Napoca, executant in proiect. In 2009, la un an dupa ce podul ar fi trebuit deja finalizat si receptionat, platile erau facute abia 50 la suta. Ca solutie disperata, s-a procedat continuu la prelungirea termenului de executie de la un an la altul, pana s-a ajuns in situatia din prezent, cand mai trebuie tensionat cablul de sustinere a podului, iar apoi constructia va putea fi data in folosinta in primavara, ne-a declarat viceprimarul comunei Ileanda, Teofil Muresan.

Proiectul prin care autoritatile din comuna Ileanda reabiliteaza podul respectiv este derulat in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale, suma pe care au castigat-o drept finantare fiind de 2,3 milioane de lei. La aceasta suma se adauga 150.000 de lei, contributie de 2 la suta pe care Primaria Ileanda, ca beneficiar, a trebuit sa o asigure din bugetul local.

Odata ce va fi data traficului, puntea de pe raul Somes va fi transformata intr-un pod pe care va fi liber accesul autovehiculelor (pe un singur sens) ce au pana la 6,6 tone. Lungimea podului va fi de 140 de metri, latimea de 3,5 metri si va fi inclusa si o banda pietonala. Santierul a fost deschis la Rogna in noiembrie 2007, iar podul urma sa fie finalizat si dat in folosinta in toamna anului 2008.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »