Cu bolnavii in spinare

Magazin Salajean 25 ianuarie 2011 0

Cu bolnavii in spinare

De aproape o saptamana, de cand a fost restrictionata circulatia autovehiculelor, de pe str. Unirii, prin fosta piata agroalimentara, peste Valea Zalaului, bolnavii ajung cu mare greutate la comisia de evaluare pentru persoanele cu handicap. Zilnic, vin la evaluare la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj, pana la 50 de persoane programate, pentru incadrare in grupa de handicap. O mare parte dintre acestea, peste zece la suta, sunt imobilizate in carucioare cu rotile. La ora actuala, accesul lor in cladire este foarte dificil, deoarece la intrare s-au sapat santuri pentru lucrarile de canalizare. Bolnavii sunt dusi pe brate de apartinatori sau de asistentii sociali.

Directorul DGASPC, Violeta Milas a admis ca aceasta stare de lucruri reprezinta un disconfort si pentru cei care vin la evaluare, si pentru salariatii care lucreaza in conditii de stres, galagie si mizerie. Banuiesc ca dupa finalizarea lucrarilor, se vor rezolva si problemele pe care le-am avut in vara anului trecut, la inundatii.

Acum, nu avem ce sa facem, sunt lucrari pe domeniul public al orasului. Reprezentantul DGASPC este de parere ca nu va fi nevoie de amanarea sedintelor comisiilor de evaluare si spera ca sapaturile nu vor dura prea mult. In judetul Salaj, sunt inregistrate 13.200 de persoane cu handicap, in plata. Lunar 600-700 dintre acestea se prezinta la comisia judeteana de evaluare pentru grupa de handicap.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »