Cruzime de minor ucigas

Magazin Salajean 13 noiembrie 2006 0

Cruzime de minor ucigasTanarul din Valcau care si-a omorat in bataie tatal ar putea fi acuzat chiar de infractiunea de omor calificat comis prin cruzime, ceea ce i-ar aduce detentia pe viata

Tanarul de 17 ani, din Valcau de Sus, care si-a omorat in bataie tatal, ar putea fi acuzat chiar de comiterea infractiunii de omor calificat comis prin fapte de cruzime, ceea ce i-ar putea aduce detentia pe viata. Dar, deocamdata, ucigasul de 17 ani, Silviu Ionut Bode, a fost arestat preventiv, pe un termen de 29 de zile, pentru omor calificat. Urmeaza ca in dosar sa se mai cuprinda si expertiza psihiatrica, precum si alte aspecte, care ar putea transforma incadrarea in omor calificat comis prin fapte de cruzime, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, procurorul Rodica Vaida Pece.

Ioan Bode – victima, respectiv tatal lui Silviu Ionut Bode, a fost gasit, duminica dimineata, in fata casei sale, de catre un vecin, care a sesizat imediat politia. Criminalistii si procurorii au intrat imediat pe fir, dupa ce au vazut ca victima prezenta urme de violenta pe corp si, mai ales in urma raportului medico-legal, conform caruia moartea a fost cauzata prin asfixiere mecanica.

Anchetatorii au aflat destul de repede despre starea de conflict care exista intre tata si fiu, stare generata de consumul de alcool al tatalui. De fapt, fiul si-a mai batut tatal, in urma cu cateva saptamani, cauzandu-i acestuia un hematom la cap. Mai mult, Silviu Bode chiar a mai incercat sa-si omoare tatal, punandu-i in cafea mercur, dar acesta simtind ca este ceva in neregula cu cafeaua, nu a baut-o pe toata.

Cercetarile anchetatorilor au scos la lumina faptul ca Silviu Bode se afla, in seara de 4 noiembrie, la o nunta, dar acesta a fugit pana acasa sa-si schimbe camasa. Pe tatal sau l-a gasit beat, ceea ce l-a infuriat pe baiat. Acesta i-a aplicat o lovitura tatalui in organele genitale, iar dupa ce acesta a cazut jos inconstient, baiatul a continuat sa-l loveasca cu picioarele. Saturandu-se, Silviu Bode a calcat cu talpa piciorului drept pe gatul tatalui sau si l-a presat pana cand batranul nu a mai miscat. Apoi a tarat corpul batranului afara, l-a asezat cu fata in sus si l-a lasat in frig la o temperatura de sub zero grade, dupa care a plecat inapoi la nunta, unde s-a distrat in continuare.

Anchetatorii salajeni au fost de parere ca astfel de crime, comise cu o asemena cruzime, sunt foarte rare in Salaj, fapt ce i-a si motivat, de altfel, in derularea investigatiilor si prinderea autorului omorului intr-un timp scurt.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »