Criza pentru plebe, dezmat pentru parlamentari

Magazin Salajean 13 aprilie 2010 0

Criza pentru plebe, dezmat pentru parlamentariIn conditiile in care Guvernul sustine zilnic ca trebuie sa strangem cureaua pentru a iesi din criza, se pare ca parlamentarii nu au auzit inca de acest cuvant. Sau, poate, au auzit, insa nu-i dau niciun fel de importanta. Potrivit cheltuielilor din lunile ianuarie si februarie, deputatii si senatorii salajeni au cheltuit sume nu exorbitante pentru convorbirile la telefonul mobil, insa exagerate pentru cazare.

Asa cum spuneam, de departe, cele mai mari cheltuieli ale parlamentarilor le reprezinta cele legate de cazare. Unii demnitari sunt nevoiti sa doarma la hotel, in medie, trei sau patru nopti pe saptamana. Un simplu calcul aritmetic ne arata ca parlamentarii nostri isi odihnesc oasele, la Bucuresti, circa 12-16 nopti, lunar. Insa, pentru acest serviciu, exista parlamentari salajeni care platesc pana la 8.500 de lei. Aceeasi matematica ne arata ca, in cazul acestora, cheltuielile zilnice cu cazarea ajunge sa coste buzunarul contribuabilului circa 600 de lei, adica salariul minim pe economie.

Pe de alta parte, sunt demnitari care cheltuiesc pe cazare 2.744 lei lunar, adica aproape 230 de lei pe zi.

Campionii cheltuielilor cu cazarea, in Bucuresti, sunt deputatul PNL, Mirel Talos, omologul sau de la PDL, Lucian Bode, si senatorul PSD, Gheorghe Pop. Daca cei trei au spart, lunar, intre 7.500 si 8.500 de lei pentru cazare, restul parlamentarilor salajeni au fost ceva mai rezervati in cheltuirea banului public. De exemplu, senatorul Fekete Andras – UDMR si deputatii Iuliu Nosa – PSD, respectiv Seres Denes – UDMR, nu au cheltuit mai mult de 3.040 de lei, lunar, cu noptile dormite in Capitala.

Cat despre banii publici cheltuiti de parlamentarii salajeni pentru convorbirile la telefonul mobil, apreciem ca sumele nu sunt deloc exagerate, ele incadrandu-se intre 64 si 147 de lei. De remarcat ca deputatul Seres Denes a fost cel care a stat cele mai multe minute cu telefonul la ureche, udemeristul ajungand sa cheltuiasca din banul public, lunar, aproape 150 de lei pentru plata facturii telefonice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »