Criza creşte numărul sălăjencelor fără serviciu

Andreea Vilcovschi 24 octombrie 2012 1
Criza creşte numărul sălăjencelor fără serviciu

Majoritatea studiilor arată că bărbaţii au fost cei mai afectaţi de criză, realitatea din România este cu totul alta. Potrivit unei analize a econtext.ro, piaţa muncii din ţara noastră nu a fost mai stabilă pentru femei, mii de reprezentante ale sexului frumos îngroşând rândurile şomerilor. În cei patru ani de criză, din iunie 2008 până în iunie 2012, cu excepţia a şase judeţe, toate celelalte au înregistrat creşteri ale numărului de femei rămase fără un loc de muncă.

Fruntaş la capitolul creştere a numărului de concedieri în rândul femeilor este Bistriţa Năsăud. La începutul crizei, 1.373 de bistriţence nu aveau serviciu, pentru ca după patru ani judeţul să totalizeze de două ori mai multe şomere. Un salt semnificativ, de 90 de procente, se observă şi în judeţul vecin, Satu Mare, ocupantul locului secund în clasamentul naţional, unde criza a lăsat fără job 2.729 de femei. Top cinci este completat de Bihor, Constanţa şi Prahova, cu creşteri de circa 50 la sută.

În ceea ce priveşte Sălajul, acesta se regăseşte pe poziţia 12 în topul pe ţară. Conform sursei citate, în iunie 2008, judeţul nostru avea 1.870 de şomere, numărul lor ajungând, după patru ani, la 2.274, în creştere cu 22 de procente.

La polul opus, doar şase judeţe – Gorj, Vâlcea, Botoşani, Mehedinţi, Hunedoara şi Caraş-Severin – se pot lăuda cu o diminuări ale numărului de şomere.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. nae 24 octombrie 2012 at 10:50 - Reply

    In timpul guvernarii Boc, antenele tortionarului Voiculescu, Realitatea TV, RTV-ul lui Sebastian Ghita, nu recunosteau criza economico-financiara,ba mai mult,oamenii politici ceelor guverneaza azi tara, sustineau sus si tare ca daca exista o criza, aceasta este doar in capetele incompetentetilor,coruptilor din vremea aceea !!! Iata-i pe mincinosi, cum s-au intors 180 grade !!!

Lasa un Raspuns »