Criseniul, inglodat in datorii

Magazin Salajean 8 decembrie 2010 0

Criseniul, inglodat in datorii

Primaria Criseni are de achitat datorii de peste cinci miliarde de lei vechi. Potrivit primarului Major Andrei, restantele acumulate de administratia locala reprezinta atat datorii la constructori pentru lucrari derulate, cat si facturi neonorate la utilitati. Astfel, pentru baza sportiva de la Garcei, realizata prin Ordonanta 7, in proportie de 30 la suta, primaria Criseni are de platit executantului 500 de milioane de lei vechi, valoare egala cu datoria pentru lucrarile la canalizare.

Pentru investitia la apa, tarata de Guvern de zece ani si finantata prin HG 577 cu taraita, Criseniul este dator cu doua miliarde de lei vechi. Este greu de ghicit cand va curge apa la Cristur si Gircei, stiind ca Statul nu are de unde sa plateasca facturile restante, daramite sa achite cele 5-6 miliarde de lei vechi necesare finalizarii investitiei.

Peste doua miliarde de lei vechi s-au acumulat pentru facturile neplatite la iluminatul public, salubrizare, paza de noapte, paza de la paduri. Prim-edilul a explicat ca ar fi trebuit sa existe bani in bugetul local.Toate aceste cheltuieli cu utilitatile au fost prevazute, dar am ramas fara fonduri. Nu am avut incasari la veniturile proprii pentru ca de anul trecut foarte multe firme de pe raza comunei au dat faliment, ori sunt pe cale sa se inchida. Cateva dintre acestea au cate 500 de milioane de lei vechi, iar una dintre ele chiar un miliard de lei, restante la impozite, a precizat Major Andrei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »