Criminalul din Sfaras a sarit de la 5 la 15 ani de inchisoare

Magazin Salajean 14 martie 2008 0

O pedeapsa de cinci ani de inchisoare, data de Tribunalul Salaj pentru un omor comis anul trecut de Dorel Petran, din localitatea Sfaras, comuna Almasu, a fost desfiintata sub aspectul laturii penale, marti, de catre Curtea de Apel Cluj, care a marit numarul anilor de inchisoare, la 15. Sentinta initiala, data la 23 ianuarie, a fost contestata de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj.

Pentru cei care au uitat, sau au ratat, omorul ce a impresionat la vremea respectiva prin cruzimea lui, reluam evenimentele petrecute in luna august a anului trecut, la Sfaras. Aflat sub influenta bauturilor alcoolice, Dorel Petran, in varsta de 23 de ani, in urma unui conflict spontan, l-a luat la bataie pe vecinul sau, Iuliu Kallo, de doar 21 de ani, care a scapat initial de furia agresorului fugind pe camp. Ajunsa din urma, victima a fost lovita de mai multe ori in zona toracelui si a capului, pana s-a prabusit la pamant, fara puterea de a mai riposta. Dand dovada de o cruzime greu de imaginat, agresorul si-a tarat prada pana la locuinta acesteia, unde a decapitat-o cu un topor. Dupa comiterea faptei, autorul s-a mai intors o data la locuinta victimei, pentru a vedea daca a fost descoperit cadavrul. In dimineata urmatoare, faptasul s-a prezentat la sediul Politiei din comuna Almasu, declarand ca si-a omorat vecinul, preciza, la la scurt timp dupa producerea crimei, comisarul sef Ovidiu Dosa, adjunctul Inspectoratului de Politie Salaj.

Pe de alta parte, Brandusa Georgescu, procuror in cadrul Tribunalului Salaj, ne-a declarat ieri ca pedeapsa initiala, de 5 ani, a fost data intrucat inculpatului i s-au retinut circumstante atenuante, in sensul ca si-a recunoscut crima, prezenta semne ca si el a fost agresat de victima si nu avea antecedente penale.

Tribunalul Salaj a dat in acest caz de omor sentinta de 5 ani de inchisoare, intrucat autorului faptei i s-au retinut circumstante atenuante. Astfel, acesta si-a recunoscut fapta si prezenta semne ca a fost, la randul lui, agresat de victima. De asemenea, s-a tinut cont ca inculpatul nu avea antecedente penale si ca nu au existat sesizari ca ar fi fost violent si in alte situatii. Sentinta Tribunalului Salaj este legala. Cum intre aceasta sentinta de 5 ani si cea data de Curtea de Apel Cluj este o diferenta foarte mare, se va face recurs, a spus procurorul Georgescu. Recursul poate fi facut in termen de 10 zile de la pronuntarea noii sentinte.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »