Crestere salariala de 8 la suta pentru angajatii Michelin Romsteel Cord

Magazin Salajean 11 martie 2008 0

Crestere salariala de 8 la suta pentru angajatii Michelin Romsteel Cord Sindicalistii de la Michelin Romsteel Cord Zalau au obtinut, prin negocierea contractului colectiv de munca pentru anul 2008, o crestere salariala de 8 la suta a salariului de baza, aplicata incepand cu data de 1 februarie. Angajatii producatorului de cord metalic pentru anvelope vor mai primi a o crestere salariala medie de 2,5 la suta, din luna septembrie, diferentiata in functie de performante. In urma negocierilor cu patronatul, am obtinut pentru angajatii Michelin Romsteel Cord Zalau, o crestere a salariului de baza cu 8 la suta, incepand cu 1 februarie, si o alta crestere medie de 2,5 la suta, din septembrie, de aceasta data acordata pe criterii de performanta, a declarat luni Adrian Ilies, liderul Sindicatului Romsteel Cord (SRC). In plus, alte beneficii financiare negociate au fost prima de vacanta, stabilita la 850 de lei, primele de Pasti si Craciun, de 530 de lei si cea de Ziua Metalurgistului, de 200 de lei. Angajatii care vor lucra sambata vor avea un spor de 20,7 la suta, iar cei care vor veni la lucru duminica de 31 la suta, a completat reprezentantul sindicalistilor.

Provocarea majora este de a gasi calea corecta, realista si rezonabila intre obligatia noastra de a fi performanti pentru a exista si asteptarile salariale ale angajatilor nostri. Suntem increzatori ca impreuna cu angajatii nostri am gasit aceasta cale, declara, pe de alta parte, Irina Septilici, atasat de presa Michelin Romania.

Parte a grupului Michelin, Romsteel Cord Zalau produce, din 2004, cordul metalic din scheletul anvelopelor pentru pneurile Michelin, avand o cifra de afaceri de peste 30 milioane de euro in 2006. Produsele fabricii sunt destinate exclusiv uzinelor Michelin producatoare de anvelope din Europa si din America de Nord, 80 la suta din productie fiind destinata exportului, iar diferenta de 20 la suta mergand la cele doua fabrici de anvelope din Romania, Silvania Zalau, respectiv Victoria Floresti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »