Creste valoarea punctului de amenda pentru incalcarea Codului Rutier

Magazin Salajean 30 septembrie 2008 0

Creste valoarea punctului de amenda pentru incalcarea Codului Rutier

Valoarea punctului de amenda cu care pot fi sanctionati conducatorii auto care incalca regulile de circulatie va creste, incepand de maine, pana la 54 de lei, anunta Inspectoratul de Politie a Judetului Salaj (IPJ). Astfel, valoarea punctului de amenda urmeaza sa fie majorata, pana la 54 de lei, ca urmare a unei hotarari a Guvernului, prin care s-a stabilit ca salariul minim brut pe tara va fi de 540 lei, incepand cu data de 1 octombrie.

Valoarea punctului de amenda a fost stabilita la 10 la suta din salariul minim brut pe tara, astfel incat, incepand de la 1 octombrie, punctul amenda va fi de 54 lei.

O noua crestere a salariului minim brut pe tara va fi facuta la 1 ianuarie 2009, cand venitul minim garantat va ajunge la 600 lei lunar. In conditiile respective, valoarea amenzii va creste din nou.

IPJ Salaj face cunoscut faptul ca, de la inceputul anului in curs, ca urmare a incalcarii regulilor de circulatie pe drumurile judetullui nostru, au fost aplicate 39.931 de sanctiuni contraventionale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »