Credit pentru reabilitarea Clubului Tineretului

Magazin Salajean 5 aprilie 2011 0

Credit pentru reabilitarea Clubului Tineretului

Administraţia zălăuană va reabilita clădirea Clubului Tineretului pentru a creea spaţii adecvate activităţilor culturale din muncipiu. Fondurile necesare vor fi asigurate dintr-un credit de la CEC Bank de 3,506 milioane de lei contractat pentru o perioadă 15 ani de către Primăria Zalău. Valoarea investiţiei, după cum am aflat de la viceprimarul Zalăului, Sojka Attila, este de 3,239 milioane de lei (din care pentru lucrările de construcţii montaj se vor utiliza 2,123 milioane de lei), diferenţa fiind necesară pentru proiectare şi avize. În această perioadă se vor realiza documentaţiile necesare, urmând ca în cursul anului să aibă loc licitaţia pentru execuţie şi să se dea startul lucrărilor.

Termenul de execuţie este de 12 luni. Prin acest demers, intenţionăm să schimbăm destinaţia clădirii, mai precis ca aceasta să devină Casa Municipală de Cultură, ştiind că pentru actualul sediu (de pe str. Corneliu Coposu) se plătesc lunar, la Parohia Reformată (proprietarul imobilului – n.r.), 100 de milioane de lei vechi. Prin reabilitare se vor amenaja: la demisol o casă de bilete, birouri, centrala termică, garderobă, magazin pentru aparatura de amplificare a Ansamblului artistic , grupuri sanitare, încăpere pentru materiale de curăţenie şi hol; la parter va fi reamenajată sala de spectacole şi refăcută scena, vor fi create încăperi pentru depozitarea costumelor populare, garderobă, grup sanitar. La etaj va fi un depozit pentru instrumente muzicale, o sală pentru costumele populare, iar fosta sală de căsătorii va fi transformată în sală de dans de societate şi corp de balet. La mansardă se va realiza o sală pentru cursuri, expoziţii, conferinţe sau proiecţii video, a declarat Sojka Attila.

Reiterăm faptul că Primăria a devenit proprietarul clădirii Clubului Tineretului în urma unei licitaţii care a avut loc în luna noiembrie 2008 şi a intrat în posesia imobilului în 17 septembrie 2009. Administraţia locală a cheltuit pentru achiziţioanrea acestui spaţiu peste două milioane de lei. Clădirea, care a aparţinut Fundaţiei pentru Tineret, a fost construită în anii 1974-1975 şi are o suprafaţă de 625 metri pătraţi. Imobilul a fost scos la licitaţie din cauza datoriilor mari pe care le-au avut la bugetul municipal, peste 500.000 de lei, firmele chiriaşe. Având în vedere faptul că aici se vor derula investiţii de amploare, în urma negocierilor şi reconcilierilor cu reprezentanţii administraţiei locale, chiriaşii s-au retras din spaţiul pe care-l ocupau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »