Creşă pentru bebeluşii din Bocşa

Magazin Salajean 4 aprilie 2011 0

Creşă pentru bebeluşii din Bocşa

În Bocşa se construieşte o creşă pentru copiii din sat. Administraţia comunei Bocşa a câştigat şi semnat, totodată, contractul de finanţare al unui proiect FEADR măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro. Din aceşti bani se va realiza o creşă pentru 20 de copii, vor fi reabilitate uliţe şi străzi din sat şi va fi consolidat Centrul Cultural Simion Bărnuţiu din Bocşa.

Primarul comunei, Ioan Barou, ne-a declarat că deja s-au derulat licitaţiile pentru realizarea construcţiei creşei şi se aşteaptă avizul pentru începerea lucrărilor. Imobilul va fi amplasat în centrul satului, în zona şcolii vechi şi a atelierului şcolar. După înfiinţarea creşei, potrivit aprecierilor edilului, costurile necesare funcţionării ei vor fi asigurate de la bugetul local.

Ioan Barou a spus că realizarea unei creşe este mai benefică pentru comunitate decât construirea unui after school, pentru că în sat sunt multe familii foarte tinere cu copii foarte mici. Peste 40 la sută din populaţia comunei are vârsta sub 45 de ani. Mulţi tineri au locuri de muncă foarte bune, la care nu ar renunţa neavând unde-şi lăsa copiii. Mai mult, având în vedere că Bocşa e foarte aproape de Zalău, că beneficiem de condiţii de infrastructură foarte bune, ne-am bucura să atragem în comunitatea noastră cât mai multe familii tinere, ne-a declarat în final primarul de Bocşa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »