Crasna si-a sarbatorit barbatii si vinurile

Magazin Salajean 30 decembrie 2009 0

Crasna si-a sarbatorit barbatii si vinurile

Zilele Barbatilor, manifestare ce are loc, in mod traditional, in localitatea Crasna, in data de 29 decembrie, s-a desfasurat si in acest an, impreuna cu un concurs de vinuri produse, in general, de localnici, la Caminul Cultural din localitatea amintita. Ajuns la XII-a editie, evenimentul pare insa a fi afectat in acest an de criza, numarul celor ce si-au anuntat participarea fiind cu mult mai mic decat la editiile anterioare.

Este vorba de o sarbatoare traditionala, noi, cei din comuna, fiind deja obisnuiti ca pe 29 decembrie, indiferent in ce zi cade, sa sarbatorim Zilele Barbatilor din Crasna. Pana acum si-au anuntat participarea la concursul de vinuri doar 27 de persoane, cu 60 de mostre de vin. Anul trecut, de exemplu, au fost 160-170 de persoane. Exista o taxa de participare de 20 de lei si poate din cauza crizei unii ezita in a se inscrie. Sper ca pana la urma totul sa iasa bine, ne-a declarat, ieri, Torma Alexandru, viceprimarul din Crasna.

La manifestare urmau sa fie prezenti, ca si in alti ani, si producatori de vinuri din Akaszto, localitate infratita din Ungaria. Vor veni si sase persoane din localitatea infratita din Ungaria, dintre care trei vor face parte din juriu, alaturi de doi localnici, la concursul de vinuri.

Si ei aduc mostre de vinuri, Akaszto fiind o localitate renumita pentru vinotecile de acolo si suprafetele mari cultivate cu vita de vie, a adaugat viceprimarul. Conform acestuia, castigatorii competitiei de vinuri au fost rasplatiti cu diplome si cupe, toti cei prezenti fiind insa tratati cu traditionala specialitate culinara maghiara, bogracs.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »