Cosurile de fum, un posibil pericol pentru cetateni

Magazin Salajean 5 iunie 2009 0

Cosurile de fum, un posibil pericol pentru cetateni

Vechile cladiri ale centralelor termice inutilizabile, ce odinioara furnizau energia termica pentru anumite zone locuite din Simleu Silvaniei, afiseaza stingher un posibil pericol pentru cetateni. Desi nu mai functioneaza de o buna bucata de vreme, ca urmare a introducerii gazului metan si a renuntarii folosirii lor de catre populatie, aceste centrale termice zonale incep sa prezinte semne de degradare.

Multe dintre ele furnizau caldura si apa calda pentru mai multe blocuri sau functionau in interiorul cartierelor de locatari din Simleu. Cosurile de fum pozitionate deasupra centralelor au o inaltime considerabila, de peste cinci metri. Nemaifiind utilizate, acestea nu au mai fost intretinute, iar, ca urmare, starea lor de degradare in unele cazuri avansata, poate produce accidente. Straturile superioare de caramida, cele mai expuse intemperiilor, pot sa se desprinda in orice clipa in cazul unei vijelii sau furtuni, totodata rezistenta cosurilor de evacuare a fumului putand fi compromisa in astfel de cazuri.

Aceasta problema semnalata in sedintele Consiliului Local al orasului Simleu Silvaniei, a fost propusa spre dezbatere, fiind analizate optiunile de contracarare a unor pericole la care ar putea fi expusi cetatenii. Astfel, s-a decis, in prima faza, identificarea tuturor acestor centrale termice si cosuri de evacuare a fumului, verificarea pericolului pe care il prezinta si, ca o masura finala, contractarea unei societati specializate in demolari si dezafectari controlate ale imobilelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »