Coseiul, in cautarea unui medic de familie

Magazin Salajean 29 decembrie 2010 0

Coseiul, in cautarea unui medic de familie Zilele acestea, s-au finalizat lucrarile de reabilitare la Dispensarul uman din Cosei. Reprezentantii administratiei locale se pregatesc sa dea in folosinta spatiul de la parterul blocului de locuinte din centrul Coseiului si spera sa-si gaseasca medic de familie.

Primarul Ioan Mesesan ne-a informat ca s-au realizat spatiile necesare dispensarului (conform normelor prevazute de UE), respectiv, cabinetul medicului de familie, sala de asteptare, sala de tratamente, sterilizator, grupuri sociale, toate conectate la reteaua de utilitati. De la bugetul local s-au investit aici peste 500 de milioane de lei vechi, pentru a creea cele mai bune conditii medicului si pacientilor din satele Archid, Chilioara si Cosei.

Ioan Mesesan ne-a relatat ca, de cativa ani, locuitorii comunei au fost nevoiti sa vina la Zalau, unde s-au inscris la doi medici de familie. Cum imobilul ce a gazduit dispensarul a fost revendicat de Biserica Reformata, aspect, care inca nu s-a solutionat, cadrele medicale au ocolit Coseiul. Acum, spune primarul, cine ar veni aici, ar putea prelua peste 1.000 de pacienti, care pot renunta la medicii din Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »