Corul Gloria Dei Zalau implineste, duminica, 20 de ani

Magazin Salajean 9 februarie 2010 0

Corul Gloria Dei Zalau implineste, duminica, 20 de ani

La implinirea a 20 de ani de la infiintare, corul Gloria Dei Zalau organizeaza duminica, incepand cu ora 15:30, un Concert Aniversar 1990-2010, sustinut in sala Avram Iancu a Primariei Municipiului Zalau. La eveniment vor participa activ si corul Sfanta Familie a Bisericii Greco-Catolice Zalau, precum si corul Laudamus Deum al Protopopiatului Ortodox Zalau. Programul manifestarilor cuprinde si o expozitie foto-documentara in holul Primariei Zalau, cu incepere de la ora 15:00.

Corul mixt Gloria Dei, dirijat de profesoara Maria Porumb, a luat fiinta in anul 1990, cand in Romania a fost posibila libertatea religioasa. Prezenta corului s-a facut simtita in Zalau, in judet si chiar in strainatate, participand la Sfanta Liturghie duminica de duminica, la numeroase sfintiri de biserici si la concerte religioase, in Zalau, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Turda si Pitesti.

A efectuat turnee misionare in Ungaria, Italia, Franta, Spania, Germania si Grecia. Dupa efortul depus la pregatirile desfasurate la Casa de Cultura a Sindicatelor Zalau, corul a reusit sa inregistreze un CD cu colinde si muzica religioasa. Repertoriul corului Gloria Dei cuprinde cantarile din Sfanta Liturghie, piese religioase si laice, din creatia romaneasca si universala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »