Copiii strazii au primit, de ziua lor, pachete cu alimente

Magazin Salajean 22 martie 2012 0

Cei 13 copii aflati la punctul termic nr.9 din municipiul Zalau au primit, ieri, pachete cu alimente din partea voluntarilor Crucii Rosii-Filiala Salaj. Actiunea se subscrie Zilei Internationale a Copiilor Strazii, marcata in fiecare an, la data de 21 martie, in toata lumea.

Directorul Filialei Salaj a Crucii Rosii, Laura Bungenteanu, ne-a declarat ca toti copiii au primit in pachete: conserve de pate, de porc, costita cu fasole, paine, margarina, eugenii si alte alimente. Am vrut sa aducem o bucurie si un sprijin acestor copii ai strazii. Voluntarii le-au inmanat acestora pachete cu alimente, copiii fiind foarte incantati si recunoscatori pentru acestea, a precizat Laura Bugenteanu.

Ziua Internationala a Copiilor Strazii a fost instituita prin rezolutia Forumului International Prietenii copiilor strazii, desfasurat la Varsovia. In momentul de fata, pe plan mondial, sunt peste 100 de milioane de copii ai strazii, copii care nu s-au nascut insa pe strada, care au familii si care apartin comunitatii noastre. Aceasta zi este marcata si in tara noastra anual, in 21 martie, incepand din anul 1998.

Tot ieri a fost si Ziua Internationala de lupta pentru eliminarea discriminarii rasiale, Ziua Internationala a Poeziei, Ziua Internationala a Sindromului Down si Ziua Internationala de combatere a insomniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »