Copiii slovaci din satul Faget vor avea scoala noua

Magazin Salajean 10 august 2007 0

Aproximativ 126 de copii slovaci din satul Faget vor avea, incepand cu toamna anului viitor o scoala noua. Primarul comunei Plopis, Pisek Francisc, ne-a declarat ca printre prioritatile autoritatilor locale se afla construirea unei noi unitati de invatamant pentru copiii din comunitatea slovaca din satul Faget.

Firma constructoare care a castigat licitatia este SC Consenit SA din municipiul Zalau, iar valoarea intregului proiect este in cuantum de 650.000 de lei. Cat despre plata lucrarilor care vor fi efectuate, aceasta se va face direct de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, a spus edilul comunei Plopis.

Alte proiecte avute in vedere de autoritatile locale vizeaza reabilitarea celor doua unitati de invatamant din comuna, respectiv Scoala cu clasele I-IV si I-VIII. Referitor la lucrarile care se desfasoara, edilul Pisek a mentionat ca pana acum s-a reusit construirea de noi grupuri sanitare la Scoala cu clasele I-VIII si instalarea sistemului de incalzire centrala. La aceasta scoala s-a instalat deja sistemul de incalzire centrala, urmand ca in cel mai scurt timp posibil sa montam si centrala termica. Pentru prima serie de lucrari, respectiv de construire a grupurilor sanitare, cel care a alocat fonduri in acest sens a fost Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, in cuantum de 90.000 de lei, a spus primarul Pisek Francisc.

In reabilitare este si Scoala cu clasele I-IV din Plopis, lucrare estimata la 90.000 de lei, firma constructoare fiind SC Rosu Company SRL Satu-Mare. Despre aceste lucrari, edilul a spus ca au inceput acum doua saptamani si constau in reparatii capitale a imobilului.

Camin cultural nou in satul Iaz

Bugetul local al comunei Plopis a suportat o parte din cheltuielile de construire a unui Camin Cultural in satul Iaz. Potrivit primarului, lucrarile au inceput in primavara anului trecut, iar aproximativ 180.000 de lei au provenit dint fonduri alocate din bugetul local. Am depus un proiect in vederea obtinerii unei noi finantari, in valoare de 530.000 de lei, pentru a putea finaliza constructia Caminului Cultural, a precizat Pisek Francisc.

O alta serie de reabilitari au fost efectuate la Caminul Cultural din Faget, unde au fost necesari 10.000 de lei, iar in perioada imediat urmatoare si caminele culturale din comuna Plopis si Faget vor fi reabilitate din nou.

Un alt proiect care va prinde contur vizeaza pietruirea unui kilometru de drum in comuna Plopis spre catunul Frunti. Procedura de licitatie a avut loc in cursul zilei de miercuri, iar firma constructoare este SC Matcleaning SRL din municipiul Bucuresti. Valoarea intregului proiect este de 200.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »