Copacii din Zalău, batjocoriţi de Citadin

Magazin Salajean 21 martie 2011 0

Copacii din Zalău, batjocoriţi de Citadin

Zalăul este martorul unei mode noi în ce priveşte toaletizarea copacilor: crengile retezate zac uitate, cu zilele, pe caldarâm. Autorităţile municipale ameninţă salariaţii de la Citadin, care se fac vinovaţi de această situaţie, cu sancţiuni financiare.

Imagine deplorantă pe artera principală a Zalăului: bulevardul Mihai Viteazul s-a… încărcat de ceva vreme cu nenumărate grămezi de crengi, care zac uitate lângă pomii din care au fost tăiate, poate pentru a atrage atenţia contribuabililor că acolo cineva a lucrat. Dar zicem noi, numai pe jumătate. Se pare că …tăietorii de lemne, au uitat să le strângă, ori şi-au luat concediu.

Zeci de copaci, de pe bulevard, de peste drum de Şcoala Gimnazială Iuliu Maniu şi până în zona blocului Guliver, au fost jumuliţi (şi asta frumos spus la modul în care arată acum copacii) la începutul săptămânii trecute de coroana lor, obiectiv finalizat însă în momentul în care crengile au luat contact cu solul. Cei care s-au ocupat de această activitate şi-au pus picioarele în spinare, plecând mai departe, fără a strânge mizeria. Chiar dacă dezastrul lăsat în urmă de muncitorii de la Citadin nu încurcă circulaţia pietonilor pe trotuare, mormanele de crengi, dormitând pe aşa-zisul spaţiu verde, creează o imagine dezolantă, de disconfort urban, de proastă gospodărire a urbei.

Situaţia nu este singulară, pentru că în urmă cu câteva săptămâni grămezi de crengi uitate zăceau şi în cartierul Păcii, iar acum zece zile aceeaşi situaţie se regăsea tot pe bulevard, în dreptul şcolii amintite. Nu ştim dacă nu cumva a apărut o nouă modă, prin care Zalăul va face pionierat sau dacă nu vrea cineva ca respectivele crengi să …prindă rădăcini.

Proastă organizare

Cu certitudine, mormanele nu puteau trece neobservate. Chiar şi primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu le-a observat, aşa cum admitea el. Vom lua măsuri faţă de cei de la Citadin, a ameninţat prim-edilul. Am mai avut discuţii cu ei, legate de măturatul şi adunatul prafului de pe străzi. Deşi le-am atras atenţia, ei lasă cu zilele, pe trotuar, grămezile de mizerie, ca în final, să le împrăştie vântul sau ploaia. Şi se pare că unii nu înţeleg până nu sunt sancţionaţi. Radu Căpîlnaşiu, încercând să găsească o justificare acestei situaţii, a fost de părere că angajaţii de la Citadin au avut mult de lucru în ultima perioadă. Au forţat, probabil, să termine de toaletat crengile pentru a nu înmuguri pomii. Dar nu se poate nici chiar aşa să laşi mizeria nestrânsă mai multe zile. Este o dovadă de dezorganizare. Voi discuta cu ei şi voi lua măsuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »