Control mixt pe capul agentilor economici

Magazin Salajean 15 martie 2007 0

Control mixt pe capul agentilor economici

Inspectorii Autoritatii de Sanatate Publica, Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului vor demara, incepand cu 22 martie, o serie de controale, la agentii economici din judet. Este vorba de constituirea unei echipe mixte de control, care va trece prin ciur tot traseul pe care-l urmeaza un produs, de la starea de achizitie pana cand acesta ajunge pe tejgheaua cumparatorului. Inspectorii fiecarei institutii vor urmari obiectivele concrete si vor aplica sanctiuni conform competentelor legale. Sirul de controale va demara din cauza faptului ca in preajma sarbatorilor pascale vor fi sacrificate foarte multe animale, in special miei si iezi, dar si porci si tineret bovin, iar in pietele agroalimentare, precum si la agentii economici vor fi puse in vanzare mii de oua. Vor fi controlate abatoarele, carmangeriile, macelariile, pietele agroalimentare , incercand sa urmarim traseul produselor, de la cine si in ce cantitate au fost achizitionate produsele si modul in care sunt puse in vanzare, a precizat directorul DSVSA, Mircea Martin. Se va acorda o mare atentie si importurilor facute in aceasta perioada, in special in cazul preparatelor din carne de pasare.

De asemenea, vor fi verificate autorizatiile sanitare ale unitatilor, starea de igiena interioara si exterioara a lor, spatiile de receptie si de depozitare a produselor, precum si cel de desfacere etc. La fel, se vor controla etichetarea produselor, termenul lor de valabilitate, calitatea serviciilor etc..

La dispozitia inspectorilor va sta laboratorul sanitar-veterinar de stat si un laborator mobil, care va putea fi chemat oriunde pe teren, pentru efectuarea unor analize.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »