Control la taximetristi

Magazin Salajean 19 noiembrie 2007 0

Control la taximetristi

Inspectorii Serviciului Corp Control Privatizare din cadrul Primariei Zalau au verificat, in perioada 8-10 noiembrie, activitatea de taximetrie din municipiu. Actiunea a vizat statiile de taxi, iar soferilor le-au fost controlate documentele. Potrivit unui comunicat de presa, au mai fost verificate respectarea numarului de locuri de asteptare pentru fiecare statie, dar si dotarea taxiurilor cu insemnele prevazute de lege.

In cadrul actiunii au fost verificati 21 de taximetristi si pentru cinci dintre ei au fost intocmite procese verbale de contraventie in valoare de 600 de lei pentru neafisarea insemnelor prevazute de lege, neplata taxei de asteptare, asteptarea in alte locuri decat statiile taxi stabilite de Consiliul Local.

Se modifica

Pana la 31 decembrie 2007, toti operatorii de transport in regim de taxi si taximetristii independenti detinatori de autorizatii de transport si autorizatii de taxi, valabile la 1 ianuarie 2007, trebuie sa le preschimbe. Acest demers este gratuit si il realizeaza autoritatea de autorizare – Primaria Zalau.

Procedura se desfasoara conform legislatiei in vigoare. Autorizatiile de taxi care vor fi gasite neconforme se vor retrage, iar reatribuirea lor va trebui sa urmeze procedura conform prevederilor privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

In vederea unei bune derulari a activitatii de reautorizare, la dispeceratele de taxi vor fi afisate liste cu programarile pentru fiecare operator. Vor fi verificate autorizatia pentru executarea serviciului de transport persoane/bunuri in regim de taxi – vizata la zi, autorizatia taxi vizata la zi cu mentiunea achitarii taxei de asteptare in statii, certificatul de inregistrare emis de Oficiul Registrului Comertului, certificatul de inmatriculare a autovehiculelor cu verificarea tehnica la termen, cartea de identitate a autovehiculelor, atestat profesional, buletinul de verificare metrologica, asigurarile obligatorii pentru persoane si bunuri, contractul cu un dispecerat de taxi. Toate aceste documente se vor prezenta in copii insotite de original. Verificarea autovehiculelor va avea loc conform programarii in parcarea mare din spatele primariei.

Adresele de instiintare au fost transmise catre Camera Taximetristilor din Judetul Salaj si catre Asociatia Nationala a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim de Taxi – Filiala Salaj. Neprezentarea pana in data de 31 decembrie a operatorilor de transport in regim de taxi si a taximetristilor independenti va avea ca urmare retragerea autorizatiilor detinute.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »