Controale pe degeaba!

Magazin Salajean 2 martie 2007 0

Peste unele adminstratii locale trec anii fara sa se remedieze lipsurile pe linia protectiei civile

Protectia Civila din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj a efectuat, si in cursul anului trecut, 84 de controale, din care 46 la primarii de orase si comune si 26 de controale la agenti economici dar, cu toate acestea, situatia pe linie de protectie civila nu pare sa se fi imbunatatit prea mult, fata de anii precedenti.

Astfel, majoritatea institutiilor controlate au documente intocmite pe linia de protectie civila, dar acestea nu prea sunt actualizate, iar unele sunt chiar necorespunzatoare din punct de vedere al operativitatii si eficientei de raspuns la riscurile specifice zonei sau activitatii. Dar acest lucru nu prea pare sa-i intereseze pe cei in cauza, dovada fiind faptul ca din cele 64 de persoane convocate la Centrul Zonal de Pregatire Cluj Napoca, pe linie de specializare in acest sens, s-au prezentat doar 33, iar Salajul cu un procentaj de participare de 52 la suta la aceste cursuri, a ocupat un loc sub media de participare.

Vechea problema a alarmarii populatiei prin sirene ramane aceeasi, in sensul ca, in momentul verificarii acestora, sirenele nu prea au facut galagie (spre exemplu una din Zalau si una din Simleu Silvaniei). Situatia a fost chiar mai rea la comunele Camar, Carastelec, Coseiu, Cristolt, Criseni, Fildu de Jos, Halmasd, Marca, Plopis, Poiana Blenchii, Salatig, Treznea, Zalha, Simisna si Boghis, comune care nici macar nu dispun de asemenea sisteme de alarmare. D. Z.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »