Controale la sange in patru spitale din Salaj

Magazin Salajean 25 iunie 2009 0

Controale la sange in patru spitale din SalajMinistrul Sanatatii, Ion Bazac, pare decis sa ia la bani marunti peste 40 de spitale din tara, urmand sa fie puse la microscop mai ales situatia financiara, datoriile unitatilor si, mai ales, modul in care au fost acumulate platile restante. Verificarea nu se anunta una simpla, ba, mai degraba, drastica, in conditiile in care Bazac a subliniat ca managerii de spital care nu au respectat bugetul decontat de Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate ar putea raspunde penal. Printre unitatile spitalicesti care vor fi puricate in perioada urmatoare se numara si patru din Salaj: spitalele orasenesti din Jibou si Simleu Silvaniei, Centrul de Sanatate din Cehu Silvaniei si Centrul de Cercetare si Asistenta Medicala Simleu Silvaniei.

Ca sa stie exact situatia financiara a unitatilor spitalicesti din tara, ministrul Sanatatii a dispus un control care va viza peste 40 de spitale care, potrivit rapoartelor inainte la centru, au datorii si probleme cu platile restante catre furnizorii de medicamente. S-au format comisii care vor verifica toate datoriile mai vechi de doi ani. Din informatiile de pana acum, datoriile acumulate sunt cheltuieli bugetare peste limita decontata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Sunt spitale care fac excese, care solicita bani in plus pentru diverse servicii medicale, desi acestea sunt decontate de Casa, a declarat ministrul Sanatatii.

Cum in acest an, care sta deja sub auspiciile crizei economice, banii nu se gasesc pe garduri, Bazac nu va achita datoriile de aproape 85 de milioane de euro pe care le au spitalele la furnizorii de produse sanitare, cu atat mai mult cu cat aceste restante sunt acumulate in anii anteriori, majoritatea in afara bugetului aprobat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »