Controale la detinatorii de cazane

Magazin Salajean 13 decembrie 2006 0

Controale la detinatorii de cazaneOdata cu inceputul sezonului de producere a bauturilor alcoolice distilate, personalul din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Salaj au efectuat o serie de actiuni de verificare a detinatorilor de cazane. Dorina Olar, purtatorul de cuvant al SGA Salaj, a declarat ca aceste controale au avut ca scop prevenirea eventualelor evenimente deosebite generate de evacuarile de borhot in cursurile de apa.

Astfel, au fost verificate distileriile amplasate in localitatile situate atat in Bazinul de receptie a lacului de acumulare Varsolt (Cizer – Horoatu Crasnei – Banisor), cat si pe cursul de apa Agrij – Buciumi – Bogdana – Rastolt. In urma acestor controale au fost aplicate sapte avertismente conform Legii Apelor 107/ 1996 – modificata si completata cu Legea 310/2004 si Legea 112/2006.

De mentionat ar fi ca proprietarii cazanelor de fabricat au obligatia de a detine o autorizatie de gospodarire a apelor si sa stocheze borhotul epuizat si a apelor de spalare intr-un bazin vidanjabil impermeabilizat.. Manevrarea, depozitarea, transportul si administrarea borhotului pe terenurile agricole trebuie facuta astfel incat sa se evite poluarea directa sau indirecta a resurselor de apa.

Descarcarea rezidurilor de borhot sau a altor materiale in resursele de apa constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 25.000 si 30.000 RON, pentru persoanele fizice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »