Contribuabilii care nu si-au indeplinit obligatiile declarative, chemati la DGFP

Magazin Salajean 30 iunie 2008 0

Contribuabilii care nu si-au indeplinit obligatiile declarative, chemati la DGFP

Conform unui comunicat remis de catre Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj, in Monitorul Oficial cu numarul 404/29.05.2008 a fost publicat Ordinul Presedintelui ANAF referitor la aprobarea procedurii privind declararea contribuabililor inactivi. De mentionat faptul ca in evidenta contribuabililor inactivi sunt inscrisi contribuabilii care indeplinesc cumulativ urmatoarele criterii: nu au depus nici o declaratie la doua termene de declarare consecutive; nu li s-a aprobat, la cerere, de catre organul fiscal competent o masura privind indeplinirea obligatiilor fiscale declarative(regim derogatoriu).

De la data publicarii listei contribuabililor, declarati inactivi, se anuleaza din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA, a persoanelor impozabile cuprinse in lista.

DGFP mai face cunoscut ca, in conformitate cu prevederile art. 11 alin 1 si 1² din Codul Fiscal, autoritatile fiscale pot sa nu ia in considerare o tranzactie efectuata de un contribuabil declarat inactiv. De asemenea, nu sunt luate in considerare de autoritatile fiscale tranzactiile efectuate cu un contribuabil declarat inactiv. Date fiind conditiile, DGFP Salaj invita toti contribuabilii care nu si-au indeplinit obligatiile declarative, la termen, sa se prezinte la sediile organelor fiscale in vederea depunerii declaratiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »