Contractul pentru centura Zalaului a fost semnat

Magazin Salajean 1 aprilie 2008 0

Contractul pentru centura Zalaului a fost semnatAutoritatile centrale au semnat cu reprezentantii SC Kemna Bau Andreae GmbH&Co.KG din Germania contractul pentru realizarea soselei de centura a municipiului. Urmeaza ca, in perioada urmatoare, sa fie predat amplasamentul constructorului german, iar acesta sa decida unde va fi organizat santierul.

SC Kemna Bau Andreae GmbH&Co.KG A, companie cu capital integral german, a castigat realizarea soselei de centura a municipiului salajean pentru suma de 9,11 milioane de euro (fara TVA), din care 5 milioane de euro sunt fonduri Phare 2005. Alti 1,66 milioane de euro sunt asigurati din Fondul National, in timp ce aportul Primariei Zalau la proiect este de 2,44 milioane de euro.

Lungimea viitoarei artere de circulatie este de 9.6 kilometri, iar traseul urmat de aceasta porneste din zona Valea Mitii, trece pe langa padurea Aghires si iese langa podul de la intrarea in aceasta localitate.

Reamintim ca, desi constructorul german a castigat, initial, licitatia organizata la nivel central pentru acest proiect, al doilea ofertant – Vakand Ungaria – a depus in 5 octombrie 2007 o contestatie. Cum luni in sir Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor nu a comunicat nici un raspuns adminiistratiei zalauane privind contestatia respectiva, proiectul a intrat in stand- by. Mai mult, conducerea Primariei Zalau s-a temut ca ar putea pierde finantarea, in conditiile in care proiectul se bazeaza pe Programul Phare 2005, in cadrul careia platile se fac pana in 2009.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »