Contractul cu furnizorul de caldura a trecut de alesii locali

Magazin Salajean 15 octombrie 2010 0

Contractul cu furnizorul de caldura a trecut de alesii localiConsilierii locali au aprobat, ieri, in cadrul unei sedinte extraordinare, noul contract de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica, respectiv activitatile de transport, distributie si furnizare din municipiul Zalau, operatorului RFV Distriterm SRL.

Contractul dintre munici-palitate si compania maghiara va fi semnat abia marti, 19 octombrie, insa administratia locala a decis sa inceapa furnizarea agentului termic catre institutiile publice si populatie inainte cu cateva zile de parafarea documentului. Astfel, scolile primesc caldura incepand de miercuri, 13 octombrie, iar populatia, de ieri.

Viceprimarul Daniela Cota a propus ca intr-o sedinta viitoare sa fie supus aprobarii un proiect de hotarare prin care utilizatorii debransati pe motiv ca nu fac parte din zonele rentabile pentru RFV sa primeasca de la bugetul local un sprijin financiar pentru a-si achizitiona o instalatie de incalzire. La randul sau, primarul Radu Capilnasiu a cerut reprezentantilor compa-niei sa prezinte un grafic pe urmatorii 3-5 ani cu scaderea tarifului la gigacalorie: Vrem sa ni se prezinte acest grafic, pentru a fi siguri ca se va ajunge la o scadere semnificativa a tarifului in urma investitiilor pe care RFV si le-a propus. Daca in prezent gigacaloria costa 460 de lei pentru consumatorii industriali, urmand sa fie majorata la 536 de lei, speram ca peste circa cinci ani, tariful sa ajunga la 200-250 de lei.

Compania maghiara RFV a castigat licitatia organizata de catre municipalitate in vederea modernizarii si intretinerii sistemului de termoficare al Zalaului. Operatorul s-a angajat sa investeasca, in urmatorii patru ani, 130 milioane de lei pentru modernizarea, dezvoltarea si intretinerea pe 49 de ani a sistemului centralizat de termoficare. Reprezentantii companiei sustin ca datorita eficientei crescute, costul incalzirii va scadea, devenind chiar mai mic decat cel al incalzirii prin centrale individuale. In plus, consu-matorii vor avea parte de apa calda 24 de ore din 24, in timp ce nivelul caldurii va putea fi reglat separat. Agentul termic va fi produs in mare parte de cazane ce folosesc biomasa.

Pana la Revolutie, la reteaua centralizata de termoficare a Zalaului erau racordate 21.000 de apartamente, numarul lor scazand in timp din cauza serviciului nesigur si de slaba calitate. Asa se face ca, in prezent, mai sunt bransate la sistem 750 de apartamente si 31 de institutii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »