Contract cu obligatii si sanctiuni pentru candidatii la presedintie

Magazin Salajean 31 ianuarie 2011 0

Contract cu obligatii si sanctiuni pentru candidatii la presedintie

Casa de avocatura Coltuc lanseaza modelul de contract al viitorilor presedinti, pe care acestia ar trebui sa il incheie cu Romania.

Avocatul titular Coltuc precizeaza: Ne-am saturat ca de fiecare data sa auzim promisiuni, care ulterior nu se respecta. Moral si juridic noi propunem ca fiecare candidat sa aiba drepturi si obligatii, iar promisiunile facute sa aiba o sanctiune daca nu sunt respectate.

Un contract in Romania este un acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri

La speta noastra exista doua parti: candidatii la presedintie si cetatenii cu drept de vot.

Promisiunile facute de catre viitorii candidati ar trebui sa fie incadrate la promisiune publica de recompense din punct de vedere legal – act juridic unilateral de obligatii.

Noi propunem incheierea unui contract cu drepturi si obligatii pentru cele doua parti.

De asemenea, propunem ca nerespectarea promisiunilor facute de catre candidati sa fie considerate ca fiind o forma de savarsire a infractiunii de inselaciune – art.215 C.Pen. si anume inducerea in eroare a alegatorilor cu intentie.

Model de contract al presedintilor cu Romania

CONTRACTUL PRESEDINTILOR CU ROMANIA

I. PARTILE CONTRACTANTE

1.1 Candidatii la presedintie: Crin Antonescu – PNL, George Becali – PNG, Kelemen Hunor – UDMR, Corneliu Vadim Tudor – PRM, Mircea Geoana – Alianta PSD+PC, Traian Basescu, Ovidiu Iane – Partidul Ecologist Roman, Remus Cernea – Partidul Verde, Constantin Rotaru – Partidul Alianta Socialista, Constantin Ninel Potarca, Sorin Oprescu, Gheorghe Eduard Manole in calitate de PRESTATORI

1.2. Cetatenii cu drept de vot BENEFICIARI au convenit sa incheie prezentul contract, cu respectarea urmatoarelor clauze:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Obiectul contractului il reprezinta promisiunile facute in campania electorala

III. TERMENUL CONTRACTULUI

3.1. Contractul se incheie pe o durata de 5 ani incepand de la data de 01.01.2010 – 01.01.2015.

IV. OBLIGATIILE PARTILOR

4.1. Prestatorul de servicii se obliga:

– sa respecte promisiunile electorale facute in timpul campaniei si in timpul mandatului.

– sa se abtina de la orice scandal politic

– sa aiba o obligatie de rezultat pentru scoaterea tarii din criza economica

4.2 Beneficiarul are obligatia principala de a participa la alegerile presedintiale

V. FORTA MAJORA

5.1. Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.

SANCTIUNI

– Neindeplinirea obligatiilor, indeplinirea cu intarziere, indeplinirea corespunzatoare de catre prestator duce la pierderea mandatului de presedinte in termen de 10 zile de la scadenta

– Prestatorul care nu a indeplinit aceste obligatii nu poate participa la alte alegeri presedintiale viitoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »