Contrabanda cu tigari oprita… in sfarsit

Magazin Salajean 11 decembrie 2008 0

Contrabanda cu tigari oprita... in sfarsitDupa cateva mici atentionari in presa scrisa sau din intamplare sau, pur si simplu, auzind vanzatorul ambulant de tigari de contrabanda strigand Poftiti la tigari! jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj l-au depistat marti, 9 decembrie, in jurul orei 12.00, pe R. Gheorghe, de 52 de ani, din municipiu, care oferea spre vanzare mai multe pachete de tigari marca Slims si Ashima. Bineinteles, vanzatorul nu avea documente care sa ateste provenienta acestora. Astfel, conform datelor furnizate de catre purtatorul de cuvant al IJJ Salaj, Cristian Bolfa, pentru fapta sa, cel in cauza a fost sanctionat contraventional de catre jandarmi prin Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, cu amenda in suma de 1.000 de lei. Ulterior, marfa expusa spre vanzare a fost ridicata in vederea confiscarii.

Acces interzis persoanelor straine in scoli

Conform unor hotarari de ordine interioara stabilite de unele unitati de invatamant salajene, intrarea in incinta scolii a persoanelor care nu studiaza la acea scoala este interzisa. Astfel, in data de 9 decembrie, in jurul orei 11.00, un echipaj de jandarmi, in timp ce executa activitati specifice in zona apropiata a Liceului de Arta Ioan Sima Zalau, a depistat patru persoane care au patruns, prin incalcarea normelor de acces, in incinta institutiei de invatamant. Tinerii, cu varste cuprinse intre 16 si 17 ani, au declarat jandarmilor ca au intrat in institutie pentru a cauta o cunostinta, elev la acest liceu. Cei patru, datorita faptului ca se aflau la prima abatere de acest fel, au fost sanctionati de catre jandarmi doar cu avertisment.

Accident grav de circulatie

Tot ieri, in data de 9 decembrie, ora 18.30, S. Virgil Aurel, de 36 ani, din Bozna, judetul Salaj, posesor al permisului de conducere valabil pentru categoria

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »