Continua cursa pentru depunerea proiectelor de dezvoltare rurala

Magazin Salajean 16 august 2011 0

Continua cursa pentru depunerea proiectelor de dezvoltare rurala

Salajenii interesati sa acceseze fonduri in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala pentru investitii in domeniul turismului sau al refacerii infrastructurii afectate de inundatii isi mai pot depune proiectele in perioada urmatoare. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a aprobat, in acest sens, reprogramarea sesiunilor de depunere a proiectelor pentru masurile 125 c) si amanarea sesiunii in cazul masurii 313. Mai precis, sesiunea de depunere a proiectelor aferenta masurii 125 c) „Lucrari de constructii, refacere si modernizare a infrastructurii de prevenire si de protectie impotriva inundatiilor” a fost reprogramata pentru perioada 1 septembrie-31 octombrie 2011. Totodata, conducerea MADR a luat decizia amanarii sesiunii de depunere proiecte pentru Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice”, programata initial pentru perioada 1-30 septembrie 2011. Perioada in care va avea loc urmatoarea sesiune de depunere a proiectelor va fi stabilita ulterior si va fi data publicitatii in timp util. Aceasta amanare este motivata de propunerile de modificare ale PNDR care urmeaza sa fie inaintate oficial Comisiei Europene de catre Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala si de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Tot in urma deciziei Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la propunerea Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (AM-PNDR) si a Agentiei de Plati pentru Dezvoltare

Rurala si Pescuit (APDRP), sesiunea pentru depunerea proiectelor aferente Masurii 322, submasura d) “Investitii privind lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundatii in anul 2010”, se prelungeste pana miercuri, 31 august 2011. Pe de alta parte, conform calendarului de lansare a sesiunilor de proiecte, aprobat in cadrul Comitetului de Monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, pentru acest an au fost programate a se desfasura doua sesiuni pentru depunerea proiectelor, aferente Masurii 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta, in lunile iunie si octombrie 2011. Cea de-a doua sesiune pentru depunerea proiectelor aferente Masurii 141, se amana pentru inceputul anului 2012.

Salajul, printre judetele fruntase la accesarea de fonduri

Propunerile de modificare ale acestor termene vin in sprijinul potentialilor beneficiari, prin imbunatatirea conditiilor de accesare ale masurilor contribuind, totodata, la cresterea absorbtiei fondurilor europene. Este posibil ca la sfarsitul lunii septembrie sa aflam daca se aproba fonduri suplimentare in cadrul programului pentru masurile 313 – Incurajarea activitatilor turistice, 312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi, 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole si, probabil, pentru 112 – Instalarea tinerilor fermieri, a mentionat Dorin Urs, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Salaj.

Potrivit sursei citate, la nivelul judetului, in ultima perioada a crescut la 20 la suta gradul de absorbtie a fondurilor europene fata de numarul proiectelor depuse. Salajul, in sesiunea de depunere din anul 2010 pentru masura 322 – Renovarea si dezvoltarea satelor, se situa intre primele judete ca numar de documentatii avansate, fiind selectate proiecte din 15 comune.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »