Contabila Primariei Girbou a cheltuit 600.000 de lei din bugetul local

Magazin Salajean 19 august 2011 0

Contabila Primariei Girbou a cheltuit 600.000 de lei din bugetul local

Fosta contabila a Primariei Girbou este cercetata penal pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, fals si uz de fals, dupa ce a fost prinsa ca a sustras din conturile administratiei locale peste 600.000 de lei. In decursul a trei ani si jumatate, aceasta a pus in carca angajatilor primariei o serie de cheltuieli fictive, contravaloarea fiind incasata, insa, direct in buzunarul sau.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca prejudiciul cauzat este mult mai mare decat cel depistat in primele cercetari. Desi se credea ca prejudiciul este de 250.000 lei, controlul efectuat de Curtea de Conturi Salaj a scos la iveala faptul ca, in perioada ianuarie 2008 – iulie 2011, contabila si-a insusit peste 600.000 de lei. Prejudiciul a fost realizat prin inregistrarea in contabilitate a unor cheltuieli fictive privind salariatii si acte de plata false. In baza acestora, ridica bani de la Trezorerie si ii folosea in interes personal, a declarat Tincuta Dumuta.

Politistii au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale impotriva fostei contabile a Primariei Girbou. Aceasta este cercetata pentru savarsirea infractiunii de delapidare, dar va raspunde si pentru fals si uz de fals. Daca va fi gasita vinovata, fosta angajata ar putea sta ani grei dupa gratii. Legea prevede inchisoarea de la 1 la 15 ani, iar in forma agravata, inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »