Consumul de alcool, tutun si droguri – o problema atat in scoala, cat si in familie

Magazin Salajean 11 ianuarie 2007 0

In scopul mentinerii la un nivel scazut a consumului de droguri si de reducere a cazurilor de noi consumatori in randul populatiei scolare, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean au lansat doua proiecte, in cadrul programului de prevenire in scoala. Un alt scop al acestor proiecte este de a constientiza si implica intreaga populatie, in special copii si tineri, in programe de prevenire a consumului de droguri.

Primul proiect lansat – IMesajul meu antidrogI se va desfasura sub forma unui concurs national. La editia de anul trecut, printre castigatori s-au numarat si 3 elevi salajeni, care au obtinut doua premii I si o mentiune, la faza nationala. In acest an, concursul va avea sectiuni apropiate de pasiunile elevilor si le va oferi o alternativa de petrecere a timpului liber si le va stimula competitivitatea.

Al doilea de pe lista proiectelor demarate de cele doua institutii mentionate mai sus, IClase fara fumatI, se defasoara pentru prima data in judetul Salaj si se adreseaza elevilor din ciclul gimnazial, aflati, conform statisticilor, la varsta debutului consumului de tutun. In acest proiect vor fi implicati elevi din 10 clase din intreg judetul, parintii acestota, dirigintii si consilierii scolari.

Un alt proiect antidrog, in premiera, se adreseaza familiei si se refera la riscurile pe care le poate avea consumul de alcool, tutun si droguri la viitoarele mame.Proiectul vizeaza informarea si sensibilizarea viitoarelor mame fata de riscurile consumului acestor substante in perioada sarcinii si efectele asupra fatului. Un al doilea scop care se doreste sa atins este acela de a creste implicarea medicilor de familie si a celor care isi desfasoara activitatea in cabinetele de planning familial, in prevenirea consumului de alcool, tutun si droguri.

Proiectul se desfasoara in colaborare cu Autoritatea Judeteana de Sanatate si cu Asociatia Euro Med Transilvania Consulting, iar dupa distribuirea prin intermediul a 10 medici de familie si a cabinetului de planning familial a materialelor informative , va fi organizata o masa rotunda, la care vor participa toti factorii implica

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »