Construim tot mai putin

Magazin Salajean 5 ianuarie 2011 0

Construim tot mai putin  Salajenii se incumeta tot mai greu sa investeasca in constructii. Potrivit informatiilor furnizate de Elena Muresan, director al Directiei Judetene de Statistica Salaj, luna noiembrie s-a situat pe un trend descrescator al autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale acordate la nivel de judet. In noiembrie 2010, au fost eliberate 37 de autorizatii, cu 19,6 la suta mai putin fata de luna octombrie 2010.

Din cele 37 de autorizatii emise in noiembrie, cele mai multe (20) au fost solicitate pentru mediul urban. In municipiul Zalau au fost eliberate 90 la suta din totalul autorizatiilor pentru construirea de cladiri rezidentiale din mediul urban. Autorizatiile eliberate in mediul rural reprezinta 45,9 la suta din autorizatiile pe total judet. Cel mai mare numar de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate de catre Consiliul local al Municipiului Zalau, iar Consiliul local al orasului Simleu Silvaniei si al comunelor Dragu si Mesesenii de Jos, cate doua autorizatii.

De la inceputul anului 2010 si pana la finele lui noiembrie, au fost eliberate 438 de autorizatii pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 12,6 la suta fata de perioada corespunzatoare din 2009. Din acestea, 65,1la suta au fost eliberate pentru mediul rural. Localitatile la care s-au inregistrat scaderi mai mari ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale fata de perioada corespunzatoare din anul precedent, au fost: Jibou si Romanasi (cu 12 mai putin); Simleu Silvaniei si Salatig (cu 7 mai putine); Dragu si Ip (cu 6 mai putin); Bobota, Bocsa, Balan, Hereclean si Somes-Odorhei (cu cate 5 mai putin). Cresteri ale numarului autorizatiilor eliberate s-au inregistrat in: Zalau (cu 22 mai multe) ; Nusfalau si Surduc (cu cate 6 mai multe); Criseni (cu 5 mai multe).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »