Constructorul soselei de centura a Zalaului – contestat

Magazin Salajean 19 octombrie 2007 0

Desi soseaua de centura a Zalaului parea ca si-a gasit, in sfarsit, un constructor, proiectul prin care administratia locala municipala intentioneaza realizarea unei artere de circulatie care sa degreveze urbea de traficul greu a intampinat un nou obstacol. Mai exact, o contestatie depusa de una din firmele participante la licitatia organizata de autoritatile centrale in vederea desemnarii constructorului, contestatie depusa exact cu o zi inainte de semnarea contractului cu firma castigatoare. Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, ne-a declarat ca Ministerul Dezvoltarii a desemnat un constructor pentru soseaua de centura. Era vorba de o firma din Ungaria, ai carei reprezentanti au venit la Zalau in vederea semnarii contractului. Insa zi inainte, insa, ca acesta sa fie semnat, la Bucuresti a fost depusa o contestatie privitor la licitatia organizata de minister.

Daca s-ar fi reusit semnarea contractului respectiv, santierul pentru soseaua de centura ar fi putut fi deschis in aceasta toamna. Acum, insa, trebuie sa asteptam raspunsul Comisiei Nationale de Solutionare a Contestatiilor, a spus primarul.

Proiectul intocmit de Consiliul Local Zalau isi propune realizarea unei centuri ocolitoare care sa degreveze municipiul de traficul greu. Lungimea viitoarei artere de circulatie este de 9.6 kilometri, iar traseul urmat de aceasta porneste din zona Valea Mitii, trece pe langa padurea Aghires si iese langa podul de la intrarea in aceasta localitate.

Valoarea totala a investitiei este de aproape 11 milioane de euro, din care 5 milioane de euro sunt fonduri PHARE, 1.6 milioane de euro sunt fonduri de la bugetul de stat, iar restul sumei reprezinta aportul bugetului local. Referitor la acest ultim aspect, primarul a declarat ca se va incerca obtinerea unor cofinantari, probabil de la Ministerul Transporturilor, intrucat obiectivul nu este strict de interes local, ci de interes regional si chiar national.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »