Constructorul din zona Gradina Poporului, sanctionat de Primaria Zalau

Magazin Salajean 3 august 2010 0

Constructorul din zona Gradina Poporului, sanctionat de Primaria Zalau

Pentru ca nu a reusit sa respecte termenul stipulat in contractul incheiat cu municipalitatea, societatea PSV Company SA Bucuresti (fostul Petromservice), executantul lucrarilor tehnico-edilitare din zona Gradina Poporului, este penalizata de catre administratia locala, ne-a declarat primarul Radu Capilnasiu. Potrivit spuselor sale, constructorului ii sunt aplicate penalitati de 0,15 la suta din valoarea contractului, incepand cu 15 iulie, data ce ar fi trebuit sa reprezinte termenul de finalizare a lucrarilor.

Valoarea totala a contractului depaseste sapte milioane de lei, principalele lucrari prevazute fiind amenajarea acceselor carosabile si pietonale, executia retelei de apa si canalizare menajera, realizarea zidurilor de sprijin, a retelei electrice de iluminat public, precum si executia retelei de canalizare pluviala. In proiect au fost cuprinse noua strazi: L. Ghergariu, I. Creanga, I. Neculce, D. Marginean, P. Ispirescu, M.R. Paraschivescu, M. Sorescu, aleea Gradina Poporului si aleea din strada Paraschivescu.

Lucrarile au demarat in luna iulie a anului trecut si trebuiau finalizate pana la 31 octombrie. Din cauza intreruperilor determinate de anotimpul rece, intreruperi ce au totalizat patru luni, administratia locala si firma bucuresteana au semnat un act aditional, prin care termenul contractual a fost prelungit pana in 15 iulie. Cum constructorul nu a tinut cont nici de acest al doilea termen, penalitatile au inceput sa curga. In ciuda tuturor problemelor aparute dupa licitatie, Radu Capilnasiu sustine ca nu va cere rezilierea contractului, date fiind preturile foarte mici din oferta PSV Company. Prim edilul a mai precizat ca pana in prezent, constructorul a reusit sa realizeze 85-90 la suta din lucrarile prevazute. In urma cu cateva zile am purtat discutii cu reprezentantii PSV, care au dat asigurari ca vor termina lucrarile pana la sfarsitul lunii august. Pana atunci, penalitatile vor continua sa curga, a mai spus primarul Zalaului, mentionand ca banii economisiti in acest fel vor fi directionati spre alte proiecte de investitii.

PSV Company a intrat in insolventa in primavara anului trecut, dupa ce nu a mai putut sa-si achite datoriile fata de partenerii de afaceri. Principalul actionar al companiei este firma cipriota Elbahold Limited, care detine 49 la suta din actiuni si despre care s-a vehiculat in presa ca este controlata de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »