Constructorul complexului ANL va fi desemnat azi

Magazin Salajean 7 septembrie 2007 0

Constructorul complexului ANL va fi desemnat azi

Licitatia prin care Primaria Zalau va cunoaste, in sfarsit, constructorul pentru complexul de 12 blocuri ANL ce va fi ridicat in cartierul Dumbrava, in spatele Grupului Scolar Voievodul Gelu are loc astazi, la Bucuresti. Potrivit Biroului de presa din cadrul Primariei municipiului Zalau, proiectul va fi realizat in doua etape, mai intai sase blocuri, iar apoi alte sase.

Investitia va aduce locuitorilor municipiului 90 de apartamente cu chirie mic. Licitatia sus amintita a mai avut loc in 30 iulie, dar ofertantilor li s-a cerut completarea documentatiei, inainte de a se da un rezultat.

Proiectul prin care in Dumbrava vor fi ridicate blocuri ANL are o valoare totala de peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Ca si in cazul blocului O4, ridicarea complexului trebuie finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, iar Primaria Zalau va trebui sa suporte cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati.

Reamintim ca inainte de inceperea lucrarilor la acest proiect, in zona va aparea o gradinita. Intrucat blocurile ANL sunt destinate familiilor tinere cu copii, autoritatile locale considera ca gradinita va fi utila, mai ales in conditiile in care actuala gradinita din Dumbrava se dovedeste neincapatoare pentru numarul de copii din cartier.

Blocul O4, gata in primavara

Inainte de complexul ANL din Dumbrava, zalauanii vor avea la dispozitie in primavara urmatoare 20 de apartamente ANL in blocul O4, pe strada Olarilor. Imobilul respectiv este in curs de constructie si va fi geamanul blocului O3 de pe aceeasi strada. Pana in momentul de fata, cladirrea a fost ridicata pana la al treilea nivel, la care se toarna in aceste zile planseul.

Proiectul este finantat de Agentia Nationala a Locuintelor, aportul Consiliului Local urmand sa se regaseasca in racordarile imobilului la retelele de utilitati. Pentru aceasta, in 12 aprilie a avut loc licitatia pentru desemnarea firmei care sa se ocupe de partea tehnico-edilitara a proiectului, castigatoare fiind SC Lotus SA Zalau. Societatea va trebui sa realizeze si accesul carosabil si pietonal in zona, valoarea totala a lucrarilor suportate din bugetul local fiind de circa 400.000 de lei (fara TVA). De mentionat ca lucrarile sunt realizate de SC Lotus SA.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »