Constructia Bisericii Sfantul Pantelimon din Simleu Silvaniei devine realitate

Magazin Salajean 19 martie 2009 0

Daca acum mai bine de un an, pe data de 02 martie 2008, era asezata piatra de temelie in curtea Spitalului Orasenesc Simleu Silvaniei, ridicarea bisericii de hramul Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon incepe sa se contureze tot mai mult prin efortul preotului Mircea Pop, al credinciosilor si al altor binevoitori care s-au decis sa sustina acest proiect. Din informatiile oferite de preotul Mircea Pop, fundatia necesara bisericii a fost realizata si sponsorizata prin eforturile lui Remus Perse si Dumitru Ardelean din partea societatii Drum Construct. Fondurile necesare ridicarii locasului de cult ortodox s-au putut strange prin contributia benevola a unor credinciosi simleuani sau apartinand altor parohii invecinate (Valcau, Badacin).

Suportul acordat constructiei a venit si din partea Primariei orasului si a Consiliului Judetean Salaj. In paralel s-a reusit achizitionarea lemnului necesar constructiei prin cantitatea de 153 metri cubi. Bustenii care au folosit drept material pentru realizarea tuturor partilor de sustinere si acoperis au fost prelucrati in judetul Maramures. Momentan constructia bisericii avanseaza sub priceperea executantului Ioan Pop, din localiatea Desesti, Maramures si a echipei sale de mesteri populari. Biserica Sfantul Pantelimon va avea o lungime de 18 metri, o latime de peste opt metri si o inaltime de aproximativ 19 metri. Suprafata, de aproape 145 de metri patrati, va putea oferi un spatiu generos pentru credinciosii din incinta spitalului, din intreaga zona invecinata si va fi mereu deschisa pentru oricine va dori sa ii calce pragul. Pictura interioara va cuprinde iconostasul si icoanele de interior. Restul suprafetelor de interior vor ramane imbracate in aceeasi forma galbuie a lemnului.

Sfintii Parinti spuneau ca Biserica este locul de vindecare pentru suflet si trup si o numeau bolnita. Biserica intareste credinta, iar credinta aduce minunea. Aduceti minunea in viata bolnavilor, ajutati-i sa aibe Biserica credintei minunate, caci la un moment dat toti avem nevoie de insanatosire! Pe aceasta cale doresc sa multumesc tuturor celor care au sprijinit ridicarea bisericii, iar bunul Dumnezeu sa le ofere multa sanatate si belsug de haruri, a incheiat preotul Mircea Pop.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »