Constestatii cu sacul la testele nationale

Magazin Salajean 26 iunie 2007 0

Dupa ce au avut rezultate bune si o promovabilitate la testele nationale de 85,1 la suta, ceea ce plaseaza Salajul intre primele cinci judete pe tara, elevii salajeni marcheaza si la capitolul contestatii. Dupa ce au vazut rezultatele, 123 dintre tinerii care au trecut saptamana trecuta prin focul examenelor au hotarat ca sunt nemultumiti de notele primite, depunand contestatii.

Szabo Stefan, inspector scolar adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, ne-a declarat ca rezultatele testelor nationale sunt bune, dar ca numarul contestatiilor depuse de elevi este foarte mare. Cauza acestor contestatii este, potrivit inspectorului, usurinta cu care ele sunt acceptate, elevii spunandu-si, in majoritatea cazurilor, ca nu au nimic de pierdut. Pe de alta parte, Szabo Stefan a admis ca, fata de celelalte judete, Salajul a inregistrat mai putine nemultumiri din partea elevilor care au sustinut examenele de la finalul celor opt ani de cursuri gimnaziale.

Cele mai multe contestatii au fost depuse la limba si literatura romana – 54, un alt obiect unde nemultumirile au fost numeroase – 49 – fiind matematica. Au mai fost inregistrate 14 contestatii la geografie si alte sase la istorie, toate urmand sa fie analizate astazi si maine de comisiile de evaluare. Rezultatele finale ale testelor nationale se vor afisa in 28 iunie, pana la ora 16.

Reamintim ca, in Salaj, testele nationale au fost sustinute de aproximativ 2.700 de elevi, la nivel national numarul celor care au dat examen fiind de 230.000.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »