Consiliului Judetean ii pasa de drumuri

Magazin Salajean 9 noiembrie 2007 0

Consiliului Judetean ii pasa de drumuri

Dupa ce prefectul Andrei Todea a acuzat Consiliul Judetean ca nu a avut nici un reprezentant in sedinta de lucru pentru Autostrada Transilvania, desfasurata miercuri la Institutia Prefectului, conducerea CJ Salaj spune ca absenta a fost justificata, persoanele ce trebuiau sa ia parte la intalnire fiind retinute de alte probleme importante pentru judet.

Mircea Ghiurco, vicepresedinte al Consiliului Judetean Salaj, ne-a declarat ca miercuri, la aceeasi ora la care s-a desfasurat intalnirea cu reprezentantii Bechtel, la Consiliul Judetean erau programate spre desfasurare trei licitatii, in care trebuia sa fie prezent, dat fiind ca era presedinte al comisiilor de licitatie. La aceeasi ora la care s-a desfasurat intalnirea cu Bechtel erau programate trei licitatii, in care eram presedinte de licitatie. Am considerat ca nu trebuie sa le amanam, data fiind importanta lor pentru Salaj. Cu Compania Bechtel se poate discuta si in afara grupului de lucru. Consiliului Judetean ii pasa de drumuri, asadar, vom trimite maine (astazi, n.r.) o adresa prin care ne vom arata disponibilitatea de a incheia acest protocol, daca si dansii vor fi de acord, a afirmat vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj.

Acesta a mai spus ca afirmatiile prefectului Todea, cum ca absenta Consiliului Judetean din intalnirea respectiva se datoreaza dezinteresului, este oarecum stranie, cat timp prefectul stia de la inceput de cele trei licitatii si de faptul ca se suprapun, ca timp de desfasurare peste intalnirea cu Bechtel. Nu avea rost sa trimit un alt membru din Consiliul Judetean la intalnirea cu Bechtel, pentru ca acest aspect al drumurilor si al modului de utilizare trebuie discutat intre persoane cu putere de decizie, a mai declarat Mircea Ghiurco.

Reamintim ca prezenta conducerii CJ in sedinta grupului de lucru pentru Autostrada Transilvania era necesara dat fiind ca in acest cadru urma sa fie discutat modul de utilizare a drumurilor judetene de catre executantul Autostrazii Transilvania. In momentul de fata, drumurile din Salaj sunt distruse de traficul greu ce transporta materiale de constructie pe santiere. Bogdan Sgarcitu, purtatorul de cuvant al Companiei Bechtel, ne-a declarat ca pentru a reglementa acest aspect al arterelor de circulatie judetene, Bechtel este dispusa sa incheie un protocol cu judetul Salaj, prin care sa se angajeze la intretinerea drumurilor pe perioada realizarii autostrazii. Asta, cu atat mai mult cu cat exista incheiate asemenea intelegeri si cu judetele Bihor si Cluj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »