Consiliul Judetean reduce din cheltuielile Culturii

Magazin Salajean 29 iunie 2010 0

Consiliul Judetean reduce din cheltuielile CulturiiCentrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Salaj si Scoala Populara de Arta si Meserii Salaj vor fi comasate, astfel ca, din prima zi a lunii octombrie, la nivelul judetului va functiona o noua institutie, respectiv Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj. Tot de la data mentionata, va fi desfiintat Ansamblul Folcloric Mesesul Zalau, au decis consilierii judeteni.

Noua structura va elimina suprapunerile, intrucat presupune mai putine functii de conducere, mai putini contabili, cheltuieli de functionare mai mici, facturi reduse la utilitati, a explicat Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj. El a dat asigurari ca, pana la inceputul anului viitor, nu vor fi luate in discutii reducerile de personal, lucratorii celor trei structuri urmand sa fie preluati de institutia nou infiintata.

Potrivit lui Marc, in anul bugetar viitor, Centrului de Cultura i se va aloca doar 60 la suta din cheltuielile de functionare, diferenta urmand sa fie asigurata din venituri proprii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »