Consiliul Judetean, impotriva abandonului de copii

Magazin Salajean 13 martie 2007 0

Consiliul Judetean, impotriva abandonului de copii

10 copii au fost parasiti in spitalele din Salaj in cursul anului trecut. In urma evaluarilor si consilierii repetate, s-a reusit reintegrarea in familia biologica 4 copii, pentru alti 4 s-a stabilit plasamentul la asistenti maternali profesionisti, iar doua cazuri se mai afla, inca, in curs de solutionare.

Abandonul de copii si reducerea institutionalizarii reprezinta un fenomen pe care Consiliul Judetean Salaj l-a avut si il are in vedere. In acest sens, s-a realizat un parteneriat cu Fundatia Sera Romania si Autoritatea de Sanatate Publica, organizandu-se un Serviciu de prevenire a sarcinii nedorite prin planificare si educatie contraceptiva, prin intermediul caruia, in cursul anului trecut, un numar de 320 de femei aflate in situatia de risc au beneficiat de consiliere, iar alte 245 de femei au beneficiat de o masura de contraceptie.

Asistenta maternala profesionista reprezinta o alternativa benefica asigurarii cresterii si dezvoltarii copiilor, atunci cand copilul nu poate sa ramana in propria familie. In prezent, in aceasta forma de protectie sunt 176 de copii, care se afla in plasament la 142 asistenti maternali profesionisti. Alti 406 de copii beneficiaza de o masura de plasament la rude pana la gradul IV, iar 57 in alte familii.

Reintegrarea copilului in familia naturala ramane o prioritate a specialistilor in domeniu, reusindu-se in acest sens, anul trecut, reintegrarea in familia biologica a 40 de copii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »