Consiliul Judetean cumpara motopompe si motocositoare primariilor

Magazin Salajean 21 noiembrie 2006 0

Angajatii Consiliului Judetean Salaj lucreaza la proiectul bugetului propriu al institutiei si al directiilor si institutiilor din subordine. Cu toate ca presedintele CJ, Tiberiu Marc nu a putut, deocamdata, sa ofere o cifra aproximativa a veniturilor la care se va ridica, anul viitor, bugetul propriu al institutiei, per total, solicitarile fata de anul trecut sunt mult mai mari decat cresterea preconizata a veniturilor consiliului, a spus Marc.

Pe de alta parte, chiar daca nu se cunoaste inca cifra exacta a veniturilor CJ pe anul viitor, se stie deja ca cea mai mare parte a banilor vor merge spre sectorul asistentei sociale. Asta, din cauza ca vom prelua si Centrul Rezidential de la Boghis si necesarul de finalizare a doua investitii (la Jibou si Crasna) incepute in cursul acestui an, a mai spus Marc.

Presedintele CJS a adus, din nou, in discutie faptul ca, potrivit noii Legi a bugetului, sumele de echilibrare pentru bugetele locale vor fi alocate de catre Directia Generala a Finantelor Publice, Consiliului Judetean ramanandu-i doar partea de finantare a unor proiecte pe care le au administratiile locale. Marc a mai declarat ca se doreste continuarea finantarii programului Dezvoltare prin proiecte, prin finantarea reabilitarii unor sedii de primarii. De asemenea, vrem sa ajutam si in zona de protectie impotriva calamitatilor, cu bani pentru achizitionarea unor motopompe. La fel, pentru intretinerea santurilor si a rigolelor situate de-a lungul drumurilor judetene, vrem sa achizitionam motocositoare, pe care sa le dam primariilor. Poate asa ii vom convinge pe primari sa intretina marginile drumurilor, a declarat Marc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »