Consiliul Judeţean şi şapte primării sălăjene pot face angajări

Magazin Salajean 17 mai 2011 0

Consiliul Judeţean şi şapte primării sălăjene pot face angajări

Şapte primării din judeţ au solicitat avizul Prefecturii Sălaj pentru angajări de personal. Este vorba de administraţiile locale de la Almaşu, Crasna, Fildu de Jos, Meseşenii de Jos, Nuşfalău, Sîg şi Şamşud. Şi Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a cerut avizul Instituţiei Prefectului pentru a face angajări în perioada următoare.

Instituţiile menţionate au cerut aprobarea de posturi unice vacante în baza Ordinului nr. 23/2011, adoptat de Guvern în urmă cu câteva săptămâni prin care posturile din administraţia publică locală pot fi ocupate prin prioritizarea locurilor vacante la nivel judeţean. Pentru aprobarea angajărilor a fost nevoie de acordul ordonatorului principal de credite (primarul sau preşedintele CJ), avizul prefectului, şi ulterior, cel al Guvernului, prin intermediul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Demersul guvernanţilor vine la aproape doi ani de la instituirea blocajului în ce privesc angajările la nivelul administraţiilor publice şi răspunde unor probleme apărute în buna funcţionare a administraţiilor locale. Lista trimisă spre avizare la minister de către Prefectura Sălaj include doar 26 posturi, precum şi un post cu jumătate de normă. Dintre acestea, şase locuri de muncă au fost solicitate de Consiliul Judeţean Sălaj, iar diferenţa de cele şapte primării.

Cu toate că iniţial, în urmă cu aproape două luni, 17 primării au solicitat aprobarea unui număr total de peste 60 de locuri de muncă, în urma verificărilor reprezentanţilor Prefecturii Sălaj, numărul acestora s-a redus, fie pentru că ele nu se justificau, fie că respectivele posturi nu erau unice, conform legii.

La nivelul CJ s-au aprobat şase posturi pentru: şef serviciul administrativ, inspector asistent – psiholog (în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj), un logoped, un psihopedagog, instructor de educaţie şi un post de dirijor în cadrul secţiei Ansamblul folcloric Meseşul.

Primăria Almaşu a solicitat aprobarea a două posturi: pentru un referent agricol debutant şi un inspector debutant. Primăria Crasna a primit aprobare doar pentru şase posturi (cu toate că are nevoie de 14): unul de inspector asistent în cadrul compartimentului Urbanism, amenajarea teritoriului şi cinci în cadrul compartimentului Proiecte şi programe de dezvoltare (trei posturi pentru inspector de specialitate cu studii superioare, un post referent cu studii medii şi un post şofer).

Administraţia locală de la Fildu de Jos a solicitat aprobarea a şapte posturi vacante, din care s-au avizat doar patru, pentru: un referent în cadrul compartimentului buget-finanţe, un consilier debutant în cadrul compartimentului de relaţii cu publicul şi resurse umane, un consilier debutant pe domeniul juridic şi achiziţii publice şi un bibliotecar. În cadrul Primăriei Meseşenii de Jos va fi angajat un consilier pentru implementarea proiectelor şi, cu jumătate de normă, un consilier în compartimentul buget-finanţe. La Primăria Nuşfalău s-a avizat angajarea unui şofer, şi a doi muncitori; la Sâg a unui inspector debutant pentru probleme sociale şi a unui consilier pentru resurse umane şi stare civilă, iar la Şamşud, un paznic şi un muncitor (pentru activităţile de gospodărire comunală).

După cum susţin reprezentanţii Prefecturii Sălaj, ocuparea posturilor vacante nu va afecta nivelul anual al cheltuielilor prevăzute în anul financiar 2011 legate de salarizarea personalului (aprobate în conformitate cu OUG 63/2010 pentru modificarea Legii 273/2006 privind finanţele publice locale şi ale Legii 286/2010 privind bugetul de stat pe anul 2011) pentru niciunul din ordonatorii principali de credite al bugetului local pentru care s-a solicitat avizul de ocupare a posturilor vacante unice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »