Consilierul judetean Gheorghe Stanciu risca pana la 5 ani de inchisoare

Magazin Salajean 26 septembrie 2006 0

Consilierul judetean Gheorghe Stanciu risca pana la 5 ani de inchisoare

Consilierul judetean Gheorghe Stanciu, ales pe listele PD Salaj, dar exclus din partid, va fi trimis in judecata, dupa ce Departamentul National Anticoruptie (DNA) Cluj a finalizat rechizitoriul, intr-un dosar care il priveste.

Seful DNA Cluj, procurorul Crin Bologa, ne-a declarat, ieri, ca, in urma cercetarilor efectuate de catre lucratorii institutiei pe care o conduce, reiese ca Gheorghe Stanciu s-ar face vinovat de efectuarea de operatiuni financiare ca acte incompatibile cu functia detinuta, fapta pentru care risca pana la 5 ani de inchisoare. Crin Bologa a mai spus insa ca eventuala sanctiune urmeaza sa fie stabilita de catre instanta de judecata, careia i-a fost inaintat rechizitoriul.

Conform cercetarilor, Gheorghe Stanciu detinea functia de consilier judetean si, totodata, era si membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean din Zalau, iar in cele doua calitati pe care le avea a derulat o serie de contracte de afaceri intre firma sa, Confrig, si unitatea medicala, lucru care este contrar legii. De asemenea, din cercetari mai reiese ca firma lui Gheorghe Stanciu a obtinut serviciul de reparare si intretinere a instaltiilor frigorifice ale spitalului, dupa ce a concurat cu trei firme ale unor prieteni si cu o alta firma de-a sa.

Scandalul de la Spitalul Judetean din Zalau a izbucnit la finele anului trecut, cand, alaturi de Gheorghe Stanciu, au mai intrat in atentia organelor de ancheta atat fostul contabil sef al spitalului, cat si directorul administrativ, alaturi de alte 5 persoane, membri ai comisiei de receptie a unor lucrari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »