Consilierul de stat Cristian Stragea aduce laude primarilor salajeni

Magazin Salajean 5 martie 2008 0

Potrivit presedintelui Comisiei privind determinarea oportunitatii, eligibilitatii si aprobarii proiectelor, consilierul de stat Cristian Stragea, Ordonanta 7/2006 privind Programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural este una dintre principalele realizari ale actualului Guvern. Obiectivul vizitei mele in judetul Salaj este transmiterea realizarii Guvernului Tariceanu in ceea ce priveste implementarea Ordonantei 7/2006. Astfel, Programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural are ca scop precis cresterea gradului de confort in cadrul comunitatilor rurale, din punct de vedere al utilitatilor. Trebuie sa stim ca Ordonanta 7/2006 este un program care a pregatit administratia publica in vederea accesarii de fonduri europene, a facut cunoscut ieri, in cadrul unei conferinte de presa, consilierul de stat Cristian Stragea.

In alta ordine de idei, reprezentantul Guvernului a marturisit ca a ramas placut surprins de modul de implicare al primarilor din Salaj in ceea ce priveste interesul manifestat fata de Programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. Pana in prezent au fost inaintate spre finantare 42 de proiecte din Salaj. Din acestea, 32 s-au incadrat intre primele proiecte care urmeaza sa fie finantate. Astfel, pana la jumatatea lunii in curs, proiectele acceptate vor fi finantate pentru continuarea executiei lucrarilor, a mai spus Cristian Stragea. Consilierul de stat a adaugat faptul ca cele 11 proiecte, care nu au fost acceptate la finantare in prima faza, au toate sansele sa fie subventionate, doar daca vor fi depuse in timp util la Ministerul Agriculturii.

Consilierul de stat Cristian Stragea a participat ieri, in sala de sedinte Avram Iancu a Primariei Zalau, la o intalnire de lucru – organizata de Institutia Prefectului Judetului Salaj – privind programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »