Consilierii vor sa vada la pamant garajele zalauanilor

Magazin Salajean 12 octombrie 2010 0

Consilierii vor sa vada la pamant garajele zalauanilor

Municipalitatea nu se da batuta in razboiul cu proprietarii de garaje construite, mai mult sau mai putin legal, pe domeniul public, in urma cu 15-20 de ani. Daca la inceputul anului trecut a reusit, fara prea mari eforturi, sa-i convinga pe cei 24 de proprietari de garaje situate in cartierul Bradet, pe Aleea Mesteacanului, sa le demoleze, pentru amenajarea a 38 de locuri de parcare, acum, incercarile de a-i convinge pe alti 12 zalauani din cartierul Dumbrava I sa faca acelasi lucru nu dau roade.

Pe spatiul ocupat in prezent de cele 12 constructii, in zona blocurilor D5-D14 si H1V, administratia locala si-a propus sa amenajeze 18 locuri de parcare, alte 19 urmand sa fie create prin amenajarea platformei carosabile. In plus, dupa executarea unor lucrari de sistematizare si modernizare, in zona va rasari si un spatiu de joaca pentru copii, in suprafata de 135 de metri patrati, echipat cu aparate de joaca si nisip, precum si un spatiu verde.

Demararea acestor lucrari este impiedicata din cauza refuzului celor 12 proprietari sa se supuna dispozitiei Primariei Zalau. Oamenii sustin ca hotararea Consiliului Local Zalau ce ii obliga sa demoleze constructiile este ilegala si ca garajele au fost ridicate cu toate avizele prevazute de lege. Mai mult, ei cer despagubiri pentru prejudiciul la care vor fi supusi: fie valoarea actuala de circulatie a imobilului sau cel putin a contravalorii materialelor de constructie si a pretului muncii, fie acordarea la schimb a unor amplasamente similare, cu aceeasi destinatie, in aceeasi zona.

In replica, reprezentantii municipalitatii sustin ca lucrarile de sistematizare si modernizare se impun in zona respectiva din cauza starii deplorabile a locatiei si anume: spatiul verde existent este distrus, acesta fiind folosit de locatari ca parcare; locul de joaca pentru copii, complet distrus, nedelimitat de borduri; cele 12 garaje sunt in stare necorespunzatoare si inestetice, unele dintre ele servind drept magazii, iar masinile persoanelor in cauza ocupa locuri din parcari publice.

De altfel, mai multi locuitori din zona au facut reclamatii la Primarie ca, in lipsa locurilor de parcare, sunt nevoiti sa-si lase masinile pe trotuar, blocand, astfel, accesul pietonal si trezindu-se cu amenzi. Ne asteptam ca proprietarii de garaje sa isi manifeste nemultumirea. Folosesc orice mijloace pentru a tergiversa lucrurile. In ceea ce priveste pretentiile lor materiale, daca pot face dovada cu acte ca au cheltuit o anumita suma pentru constructia respectivelor imobile, putem sa le dam despagubiri, a explicat primarul Radu Capilnasiu.

Pozitia edilului este impartasita si de catre consilierii locali, care au votat ieri, in unanimitate, in sedinta ordinara, mentinerea hotararii ce prevede rezilierea contractelor de inchiriere a terenurilor de sub garaje, daca in respectivele zone municipalitatea vrea sa realizeze un obiectiv de interes public. Pe lista garajelor ce urmeaza sa fie demolate se afla si cele din spatele Cladirii Transilvania, a mai spus Capilnasiu, in locul lor urmand sa fie realizate parcari publice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »