Consilierii locali si judeteni raman fara un sfert din indemnizatie

Magazin Salajean 18 august 2010 0

Consilierii locali si judeteni raman fara un sfert din indemnizatie

Atat consilierii locali ai municipiului Zalau, cat si cei judeteni au de suferit de pe urma masurilor de austeritate adoptate de Guvern, cu scopul diminuarii cheltuielilor bugetare. Conform Legii nr. 118/2010, cuantumul brut al salariilor/soldelor/ indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, se diminueaza cu 25 la suta.

Astfel, cei 21 de alesi locali si cei 30 de reprezentanti ai administratiei judetene au pierdut, incepand cu 1 iulie, un sfert din valoarea indemnizatiei aferente muncii depusa in cadrul sedintelor ordinare si al comisiilor. Asta inseamna ca un membru al Consiliului Local Zalau s-a ales cu o indemnizatie bruta de 539 de lei, in timp ce omologul sau de la Consiliul Judetean Salaj, de departe mai putin norocos, a primit maxim 246 de lei.

Potrivit legii, un consilier zalauan este remunerat cu pana la cinci procente din salariul primarului Radu Capilnasiu, iar unul de la judet incaseaza cel mult 5 la suta din indemnizatia lunara a presedintelui CJ Salaj, Tiberiu Marc.

Daca un consilier local al municipiului nu va resimti foarte sever reducerea de 25 de procente, din cei 539 de lei ramanand in mana cu 425 de lei, nu acelasi lucru se poate spune, insa, despre unii salariati de la Primaria Zalau. Dupa cum ne-a declarat Gheorghe Morar, liderul Sindicatului Civitas Zalau, cea mai mica leafa a unui lucrator al municipalitatii nu depaseste 500 de lei, 60 la suta din functionarii administratiei publice locale incasand la plata din luna august mai putin de 700 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »