Consilierii locali au aprobat bugetul local pe anul 2007

Magazin Salajean 6 februarie 2007 0

Consilierii locali au aprobat bugetul local pe anul 2007

In cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local de ieri au fost aprobate 14 proiecte de hotarare si 3 diverse. Cel mai important proiect supus la vot a fost cel care face referire la aprobarea bugetului local al municipiului Zalau pe anul 2007.

Astfel, valoarea totala a veniturilor propuse a se realiza in cursul anului 2007 se ridica la suma de 83. 091,00 RON. Impozitele si taxele locale prevazute a se incasa in anul fiscal 2007 au fost determinate ca urmare a inventarierii bazei impozabile pe surse de venituri, acele impozite si taxe care se debiteaza la inceput de an.

Ca modificari aduse impozitelor si taxelor locale comparativ cu anul 2006, evidentiem urmatoarele:

* valoarea impozabila a cladirilor la persoanele fizice a crescut de doua ori datorita modificarii coeficientului de corectie privind incadrarea localitatilor pe zone, in schimb, pentru impozitul pe cladiri in mediul urban, coeficientul de impozitare a scazut de la 0,2 la suta la 0,1 la suta. Impozitul pe cladiri la persoanele fizice pentru anul 2007 a ramas la nivelul anului 2006, cu exceptia locuintelor din blocurile cu peste 3 nivele si 8 apartamente, la care s-a majorat cu 10 la suta.

* impozitele pe cladiri la persoanele juridice a ramas la nivelul anului 2006, respectiv la 1,3 la suta, iar la cladirile nereevaluate in ultimii trei ani, la 11 la suta.

* impozitul pe terenul intravilan pentru terenuri ocupate de curti, a crescut cu 10 la suta, iar impozitul pe terenurile intravilane inregistrate in registrul agricol la alte categorii de folosinta a scazut in medie cu 20 la suta, fata de anul trecut.

Vom reveni cu informatii despre acest proiect de hotarare in numarul nostru viitor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »