Conservatorii salajeni se leapada de miticisme

Magazin Salajean 29 ianuarie 2008 0

Conservatorii salajeni se leapada de miticisme

Dupa retragerea lui Dan Voiculescu, alegerea Danielei Popa in fruntea PC a fost insotita de o serie de momente tensionate. Ea a obtinut 570 de voturi pentru si 642 impotriva, fiind numita in aceasta functie fara sa obtina jumatate plus unu din numarul delegatilor prezenti, duminica, la Congresul PC.

Ca-ntre mitici…

Dupa cum sustin surse din presa centrala, conservatorii au descoperit o formula cu totul originala de a-si alege presedintele. Astfel, conservatorii au ajuns sa se fenteze intre ei. Daniela Popa, preferata lui Dan Voiculescu, a fost aleasa presedintele PC, fara sa intruneasca jumatate plus unu din numarul de voturi. Alaturi de Popa, pentru a castiga fotoliul de presedinte, au mai candidat Florin Anghel si Sabin Cutas.

Deputatul Daniela Popa a obtinut fotoliul de presedinte al partidului cu 570 de voturi pentru si 642 voturi impotriva, la o distanta de 13 voturi de Florin Anghel, care a avut 557 de voturi pentru si 655 impotriva. Sabin Cutas a obtinut doar 85 de voturi pentru (pe care i le-a oferit Danielei Popa) si 1.127 impotriva. Dupa ingineria de vot, un simplu calcul arata ca pro sau contra Danielei Popa au votat 1.297 de persoane, desi in sala in care se desfasurau lucrarile Congresului PC erau doar 1.212.

Victoria Danielei Popa a fost primita cu huiduieli de catre unii reprezentanti ai partidului, fapt care l-a iritat vizibil pe Dan Voiculescu, care a exclamat: Afara, afara!. La tribuna, Popa a fost impiedicata sa vorbeasca de sustinatorii lui Anghel, pe care Dan Voiculescu incerca sa-i tempereze.

Daniela Popa, omul PSD-ului

Peste 1.500 de delegati au venit, duminica, la Palatul Parlamentului, pentru a desemna noua conducere a PC, partidul care fost condus timp de 16 ani de la infiintare de Dan Voiculescu. Acesta s-a retras dupa un esec rasunator la alegerile europarlamentare, unde a obtinut mai putin de 3 la suta, promitand atunci ca va renuta la sefia PC pentru o noua garnitura. Totusi, Congresul nu a adus si retragerea totala a lui Dan Voiculescu din prima linie, el urmand sa fie propus presedinte de onoare, sarcina sa fiind sa vegheze la respectarea liniei doctrinare a partidului.

Pe de alta parte, candidatii la sefia PC si-au anuntat, in cadrul Congresului, prioritatile politice ale anului 2008, Daniela Popa vorbind in acest sens despre dinamizarea relatiei cu PSD, Sabin Cutas despre aliante pragmatice, iar Florin Anghel despre iesirea din politicianismul Bucurestiului.

Mojicia de a fi ales fraudulos

Recent intors de la Congresul PC, presedintele conservatorilor salajeni, Augustin Precup, ne marturiseste ca experienta traita, duminica, la Bucuresti, i-a lasat un gust amar. Trebuie sa recunosc ca delegatia care s-a intors de la Bucuresti este destul de suparata. Avem aceasta stare de spirit pentru faptul ca, la Congres, s-a incalcat grosolan statutul partidului, printr-o procedura de vot folosita indeosebi in Piata Obor, ne spune presedintele PC Salaj. Augustin Precup mai spune ca actualul presedinte al PC a fost ales fara sa obtina 51 la suta din voturile delegatilor prezenti la Congres, astfel ca invingatorul a fost stabilit intr-un mod mojic.

Intrebat despre planurile sale de viitor, liderul PC Salaj s-a abtinut de la prea multe comentarii, insa a precizat ca, peste doar cateva zile, organizatiile judetene ale partidului din Transilvania se vor intalni intr-o sedinta. Apoi, se va sti cu exactitate drumul pe care il vor urma conservatorii nemultumiti de democratia din partid. Deocamdata ramanem pe loc. Nu vrem sa luam decizii la cald. Organizatiile din Transilvania se vor intalni in curand, pentru a vedea ce trebuie sa facem in continuare, a incheiat Augustin Precup, nu inainte de a atrage atentia asupra faptului ca este foarte posibil ca, in zilele urmatoare, cei nemultumiti de modul in care s-a ales noul presedinte al PC sa fie exclusi din partid sau, in cel mai bun caz, suspendati din functii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »