Congresul EPSA premiaza Institutia Prefectului Salaj

Magazin Salajean 22 noiembrie 2007 0

Congresul EPSA premiaza Institutia Prefectului Salaj

Institutia Prefectului Judetului Salaj a participat la primul Congres anual European Public Sector Awards (EPSA), desfasurat in orasul elvetian Lucerna, si in cadrul caruia, unul din proiectele initiate de institutie, in cursul anului 2006, a fost premiat. Este vorba despre proiectul demarat la inceputul lui 2006 intitulat Pentru Salaj – constituim portofoliul de proiecte finantate din fonduri structurale. In cadrul proiectului au fost realizate fise de proiect, care au fost prezentate cu prilejul intalnirilor la care au participat reprezentanti ai administratiei publice locale, ai ONG – urilor si serviciilor publice deconcentrate. Intalnirile din cadrul proiectului s-au desfasurat lunar, fiecare institutie participanta prezentand, la randul ei, propriile idei de proiecte. Fisele de proiecte au fost facute publice pe site-ul www.prefecturasalaj.ro, unde au putut fi accesate sau descarcate, imbunatatite si repostate. Pe toata durata proiectului au fost realizate si prezentate un total de 18 proiecte.

In cadrul Congresului au fost acordate 59 de premii si diplome, selectia fiind facuta dintr-un numar de 600 de aplicatii prezentate de 300 de institutii din 25 de state. Din Romania, pentru proiectele prezentate, au mai fost premiate Institutia Prefectului Bucuresti si Institutia Prefectului Cluj. La lucrarile Congresului au fost prezenti presedintele Confederatiei Elvetiene Micheline Calmy-Rey, Siim Kallas, vicepresedintele Comisiei Europene, Yvonne Scharlz-Gerig, guvernatorul cantonului Lucerna, Urs Studer, primarul orasului Lucerna, Heinrich Rohrer (laureat al premiului Nobel) si alte personalitati.

Toate cheltuielile aferente deplasarii reprezentantului Institutiei Prefectului la Congresul EPSA, au fost acoperite de catre organizatori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »