Conducere nouă la Filiala Sălaj a Crucii Roşii

Magazin Salajean 2 martie 2011 0

Conducere nouă la Filiala Sălaj a Crucii Roşii

În cadrul Adunării Generale a Filialei Sălaj a Crucii Roşii, care a avut loc ieri, a fost aleasă noua conducere. Preşedintele acestei structuri este Alexandru Şerban, iar vicepreşedinţi sunt: Vasile Nicorici (fost preşedinte al filialei), Adrian Chichişan şi Anamaria Socaciu. Cu acest prilej, directorul filialei, Laura Bungeţeanu, a prezentat raportul de activitate pentru perioada 2009-2010, respectiv, la nivelul celor 34 de subfiliale. Numărul membrilor cotizanţi ai filialei judeţene a scăzut la o treime faţă de anii trecuţi. În Sălaj sunt doar 75 de voluntari de Cruce Roşie, cu contract, din care 47 iau parte efectiv la activităţi. La nivel de judeţ, sunt trei detaşamente de intervenţii, în Zalău, Jibou şi Ileanda, care anul trecut au acordat sprijin familiilor afectate de inundaţii la Chieşd.

Membrii Crucii Roşii din Sălaj au participat la campania de colectare de haine şi alimente, precum şi bani, pentru sinistraţii din Moldova. Laura Bungeţeanu a reiterat faptul că s-au organizat cursuri de pregătire, concursuri pentru elevi, s-au acordat ajutoare copiilor şi famiilor nevoiaşe nu doar în Zalău ci şi în comunităţi sărace, s-au derulat acţiuni în cadrul programelor de sănătate, de prevenţie şi de igienă. S-au împărţit 582 de tichete de masă, în valoare de 2.900 de lei pentru beneficiari ai Legii 416/2001, din Zalău, Meseşeni, Crişeni, Agrij, Vîrşolţ, Românaşi, Chieşd, şi s-a remarcat faptul că filiala din Sălaj poate fi inclusă printre organizaţiile care au reuşit să mobilizeze la acţiunile sociale, caritabile şi nu numai, un număr mare de elevi şi tineri.

Pentru acest an, conducerea Crucii Roşii din Sălaj şi-a propus să crească cu 15 numărul membrilor, să păstreze colaborarea cu partenerii săi, administraţia judeţean şi locală, instituţii, agenţi economici, unităţi de învăţământ, ONG-uri, să continue organizarea cursurilor de prim-ajutor şi promovarea programelor de sănătate. Laura Bungeţeanu a dezvăluit că activitatea socială va fi axată pe susţinerea bolnavilor (de TBC şi SIDA) aflaţi în evidenţele filialei şi pe acordarea de pachete copiilor cu dizabilităţi şi persoanelor din adăpostul de noapte.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »